Rusai pieno produktų gamintojams grasina inspektorių desantu (papildyta)

Rusijos veterinarijos ir

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:58 AM

„Veikiausiai bus taip, kad „Rosselchodnadzor“ inspektuos šias įmones ir peržiūrės produkcijos tiekimo į Rusijos rinką galimybes“, - pabrėžė jis.

„Visa tai aptarsime su Lietuvos veterinarijos gydytoju (Jonu Miliumi - BNS), kuris dalyvaus parodoje Maskvoje „Zolotaja osen“, - pridūrė S.Dankvertas.

Jis nepasakė, kada „Rosselchoznazdor“ inspektoriai gali atvykti į Lietuvą.

„Artimiausiu metu numatyta planinė inspekcija Estijoje, o vėliau gali būti organizuota neplaninė inspekcija Lietuvoje“, - sakė S.Dankvertas.

Jo manymu, lietuviškų pieno produktų tiekimo į Rusiją sustabdymas reiškia tai, kad Lietuvos veterinarijos tarnyba pradėjo nepakankamai griežtai kontroliuoti eksportuojamą produkciją.

Anot S.Dankverto, „Rosselchodnadzor“ įtaria, jog Lietuvos pieno perdirbimo įmonės naudojo pieno miltelius, įsigytus iš kitų Europos Sąjungos įmonių, kurios negali eksportuoti į Rusiją.

„Turime informacijos, jog į Rusiją eksportavusios įmonės naudojo pieno miltelius iš ES įmonių, negalinčių tiekti savo produkcijos į Rusijos rinką“, - sakė S.Dankvertas.

Jo žodžiais, būtent tai - išsiaiškinti šiuos įtarimus - ir bus vienas pagrindinių „Rosselchodnadzor“ inspektorių apsilankymų tikslų.

S.Dankverto vertinimu, tokia veiklos praktika plinta, „nesąžiningi tiekėjai pradeda gudrauti“.

Jis akcentavo, jog gatavos produkcijos tiekėjai privalo naudoti žaliavas tik tų įmonių, kurios yra atestuotos tiekti savo produkciją į Rusiją.

Ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus teigimu, jis neturi informacijos iš Lietuvos institucijų apie pieno produktų kokybės pablogėjimą. Tačiau jis mano, kad Lietuva privalo stiprinti vidaus kontrolę.

Premjeras siūlo surengti Lietuvos-Rusijos tarpvyriausybinės komisijos posėdį, kuriame būtų aptarti abiem pusėms rūpimi klausimai.

Pirmadienį po Rusijos tarnybų pranešimų apie lietuviškų pieno produktų importo stabdymą, premjeras A.Butkevičius sakė nesureikšminantis šių žinių.

„Niekam neuždrausta rašyti, mums svarbiausia visa tai ramiai skaityti ir toliau dirbti ir eksportuoti tiek pieno produktus, tiek mėsą, tiek gyvus gyvulius“, - pirmadienį žurnalistams sakė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.