Dar prieš pusmetį liaupsinti pieno produktai rusams nebetinka

Prestižinės parodos aukso medalis šviežios grietinėlės ledams „Miau“. Sidabro medaliai lietuviškam „Svalia“ sviestui, varškei ir grietinei.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

2013-10-10 07:36, atnaujinta 2018-02-21 07:33

Gausybė kitų apdovanojimų lietuviškiems ledams, grietinei ir varškei, geriausio metų gaminio titulas.

Visus šiuos apdovanojimus lietuviška pieno produkcija susišlavė ne kur nors kitur, o Rusijoje vykusioje specializuotoje maisto ir gėrimų pramonės parodoje „Prodekspo 2013“.

Dar 2013 metų pradžioje Rusijai lietuviški pieno produktai tiko ir patiko, o pienininkams buvo pranašaujama šviesi ateitis.

„Laimėjimai parodos metu surengtuose prestižiniuose profesionaliuose konkursuose dar kartą įrodo, kad tiek nepriklausomi ekspertai, tiek vartotojai vertina mūsų bendrovės gaminamų produktų aukščiausią kokybę ir natūralumą.

Toks įvertinimas mums atveria dar daugiau galimybių ypač konkurencingoje Rusijos rinkoje“, – tuomet sakė „Pieno žvaigždžių“ komercijos direktorius Eugenijus Budreika.

Tuo tarpu kiek daugiau nei po pusmečio Maskvoje vykstančioje maisto produktų parodoje „Auksinis Ruduo“ šypsenų ir pagyrimų kur kas mažiau.

Kurį laiką strigęs pieno produktų eksportas į Rusiją savaitės pradžioje visiškai sustojo.

Rusijos muitinė pirmadienį gavo šalies vartotojų teisių gynimo tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovo Genadijaus Oniščenkos nurodymą stabdyti Lietuvos pieno įmonių produkcijos įvežimą.

Priežastis – esą lietuviškuose pieno produktuose aptikti kokybės trūkumai. Lietuvos institucijos oficialių raštų, detaliau informuojančių apie pažeidimus, iki šiol negavo.

Primename, kad 2012 metais Lietuva į Rusiją eksportavo apie 370 tūkst. tonų pieno produkcijos, daugiausia sūrio. Bendra eksportuotos produkcijos vertė – apie 511 mln. litų (193 mln. JAV dolerių).   Lietuvos statistikos departamento duomenimis, pieno produkcija sudaro apie penktadalį viso Lietuvos produktų eksporto į Rusiją srauto.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.