Kaliningrado gubernatorius teisinasi, kad V.Putinui skundėsi ne dėl sūrelių

Rusijos Kaliningrado srities gubernatorius Nikolajus Cukanovas nemato ryšio tarp antradienį kaliningradiečių internete organizuotos „varškės protesto akcijos“ ir prezidento Vladimiro Putino sprendimo atšaukti sugriežtintą krovinių iš Lietuvos tikrinimą muitinėse. Apie tai N.Cukanovas pasakė trečiadienį vakare telefonu duodamas interviu Kaliningrado interneto portalo korespondentui, rašo newkaliningrad.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2013, 2:18 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:08 AM

„Ten keletas iniciatorių nusprendė savo nuotraukas pakeisti lietuviškų produktų etiketėmis, sūreliais, dar kažkuo. Norėčiau kreiptis į juos, kad pirmiausia reklamuotų mūsų produkciją.

Antra, kalbant apie Kaliningrado verslą, tai aš dar prieš dvi savaites papasakojau apie šitą situaciją Vladimirui Putinui, kai jis atvažiavo į karinius mokymus, ir jis davė man nurodymą suteikti visą informaciją apie padėtį įmonėse, – sakė N.Cukanovas. – Šiandien (po susitikimo su V.Putinu. – Red.) sprendimas buvo priimtas.

Suprantama, jokio ryšio su šia akcija jis neturi. Mūsų kaliningradiečiai turi puikų humoro jausmą, bet šiandien, kiek žinau, yra problemų su olandiškais pieno produktais. Galbūt nereikia reklamuoti svetimos produkcijos, o yra prasmė reklamuoti produkciją tų, kurie čia gamina ir čia moka mokesčius. Mes turime palaikyti Kaliningrado srities, Rusijos ekonomiką, o ne kaimyninių šalių. Čia šalia to, kad aš esu dėkingas kolegoms už santykius.“

Pasak gubernatoriaus, kalbėdamas su V.Putinu jis išvardijo visas įmones, kurios į jį kreipėsi. „Aš paaiškinau, kad rizika iš tiesų gana didelė, ir mes neturime leisti pablogėti investiciniam klimatui, nes šiandien tai gali gana neigiamai paveikti tiek regiono ekonomiką, tiek ir investicinį klimatą regione. Vladimiras Vladimirovičius jau šiandien davė nurodymą struktūroms, visų pirma, muitinės tarnybai.

Kaip suprantu, muitinė jau pateikė informaciją, spaudos pranešimą, kad Lietuvos pusė įvykdė visus reikalavimus, dėl kurių buvo imtasi šitų priemonių, ir nuo spalio 10 dienos muitinė dirbs įprastu režimu.“

Žurnalistai atkreipė gubernatoriaus dėmesį, kad stenogramoje, kuri buvo paskelbta Kremliaus puslapyje, nebuvo informacijos apie tai, kad N.Cukanovas ir V.Putinas aptarė konkrečius skaičius, susijusius su įmonių nuostoliais.

„Susitikimas truko daugiau kaip pusę valandos, ir tai, kas buvo pasakyta dalyvaujant žurnalistams, yra viena. O už uždarų durų mes turėjome galimybę pabendrauti, ir aš kalbėjausi apie viską. Buvo ir laiškų, pagal kuriuos Vladimiras Vladimirovičius priėmė rezoliucijas“, – sakė gubernatorius.

Komentuodamas situaciją su draudimu įvežti į Kaliningrado sritį pieno produktus N.Cukanovas pažymėjo, kad rizikos dėl maisto produktų saugumo regione praktiškai nėra, Kaliningrado sritis investavo pakankamai dideles lėšas į žemės ūkį.

„Regione vyksta gamyba pagal šiuolaikines technologijas, pieno produktų gamintojai gali gaminti jų tiek, kiek reikės. Bet jeigu bus reikalinga plėsti asortimentą, verslas yra pasirengęs persiorientuoti į lenkiškas prekes, arba prekes iš kitų šalių.

Aš tikiuosi, kad mūsų draugai iš Lietuvos supratingai atsižvelgs į šiuos reikalavimus, kurie periodiškai kyla.

Abi pusės įveikdavo šias problemas, spręsdavo ir po to grįždavo prie normalaus darbo. Esu tikras, kad mūsų kolegos iš Lietuvos, kaimynai išspręs problemas per artimiausią laiką, ir kaliningradiečiai, Rusijos gyventojai, vėl išvys lietuvišką produkciją savo parduotuvių lentynose“, – sakė N.Cukanovas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.