Patvirtinta: sugriežtinta vežėjų patikra panaikinta visame pasienyje su Rusija (atnaujinta)

 Lietuvos nacionalinės vežėjųasociacijos „Linava“ penktadienį patvirtino, jog sugriežtinta

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2013, 11:46 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:36 AM

„Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius teigia, jog šiuo metu muitinės terminaluose baigiama tik iki spalio 10 dienos detaliai patikrai nukreiptų Lietuvos vilkikų patikra.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija BNS patvirtino, jog ambasadorius Maskvoje Renatas Norkus susitikime su Rusijos muitinės tarnybos vadovu penktadienį buvo patikintas, kad prezidento Vladimiro Putino įsakymu sugriežtinta patikra Lietuvos vežėjams panaikinta tiek Lietuvos ir Rusijos pasienyje, tiek ir Rusijos vidinėse muitinėse. 

Anot ministerijos, Rusijos muitinės vadovas Andrejus Beljaninovas taip pat pažymėjo, kad krovininiai automobiliai, stovintys patikrai Rusijos muitinėje iki patikros atšaukimo vis dar nepaleisti, bet tai esą „ne dienų, o valandų klausimas“. 

Rusijos muitinė savo pranešime, kuris buvo paskelbtas internetinėje svetainėje „RIA Novosti“, nurodė, kad sugriežtinta kontrolė buvo įvesta dėl vis dažnėjančių Lietuvos vežėjų pažeidimų.

Lietuvos vežėjų problemų Rusijos muitinėse mažėja, teigia Muitinės departamento vadovas Antanas Šipavičius. Tačiau, anot jo, anksčiau sulaikyti vilkikai vidinėse muitinėse vis dar tikrinami nuodugniai. 

„Galiu patvirtinti informaciją, kad Kaliningrado srityje tiek pasienyje, tiek vidiniuose muitinės postuose muitinės kontrolė yra vykdoma įprastu normaliu darbiniu režimu.

Dėl pačios Rusijos - vidinėse muitinėse kol kas nepatvirtinta informacija, kad situacija keičiasi į gera, tačiau oficialiai tai patvirtinančios informacijos arba skaičiais paremtos informacijos šiuo metu neturime.

Tačiau tendencijos pasienyje - tiek Latvijos-Rusijos, tiek Estijos-Rusijos pasienyje tikrai yra teigiamos ir Lietuvos vežėjai susiduria vis su mažesnėmis problemomis“, - LRT radijui penktadienį sakė A.Šipavičius. 

Jis BNS sakė, kad sunkvežimiai, sulaikyti iki ketvirtadienio, ir toliau tikrinami. 

„Turime duomenų, kad tie sunkvežimiai, kurie buvo paimti tikrinimui dar iki atšaukimo, ir toliau yra tikrinami“, - BNS sakė A.Šipavičius. 

Rusija nuo ketvirtadienio panaikino sugriežtintą vežėjų patikrą Lietuvos-Rusijos pasienyje - ji buvo įvesta rugsėjo 12-ąją. 

Tačiau šią savaitę Rusija visiškai sustabdė lietuviškų pieno produktų importą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.