Viadukas į „Ikea“ atidarytas su šokiais ir dainomis

Vilnius švenčia – netoli švedų prekybos centro „Ikea“ penktadienį skambėjo grupės „Electric ladies“ muzika, pasirodymą surengė baikeriai. Suprantama – neapsieita be sveikinimo kalbų. Žirnių gatvės ir Vilniaus oro uosto jungties statybos darbų pabaiga – viadukas per Žirnių gatvę į prekybos centrą „Ikea“ atidaromas taip, tarsi tai būtų pirmas tiltas, pastatytas Vilniuje per Nepriklausomybės laikotarpį. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2013, 11:57 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:36 AM

Kelių tiesimo įmonė „Kauno tiltai“ sumušė rekordą – per pusę metų nutiesė gatvę ir pastatė viaduką.

Oficialiai pristatoma, kad viadukas leis patogiau pasiekti Vilniaus oro uostą, tačiau akivaizdu ir tai, jog jis pagerins susisiekimą ir vykstantiems apsipirkti į neseniai sostinėje atidarytą švedų prekybos centrą „Ikea“. 

„Kauno tiltų“ surengtoje šventėje įmonės generalinis direktorius Giedrius Cvilikas ir Sostinės savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža pasirašė leidimą eksploatuoti aktą.

Viso projekto užduotis – nutiesti 3,48 km ilgio kelią, rekonstruotos dvi ir nutiesti tris naujas gatves, pastatyti viaduką. 90 metrų ilgio ir 20,25 metro pločio viadukas virš Žirnių gatvės pradėtas tiesti balandį. Projekto vertė – 53 mln. litų.

„Kauno tiltai“ didžiuojasi – projektą sutartyje su savivaldybe buvo numatyta baigti iki ateinančių metų pradžios, o rangovai apsisuko gerokai sparčiau.

Vilniaus meras Artūras Zuokas „Kauno tiltus“ pateikė kaip pavyzdį, parodantį, ką geba Lietuvos verslas. „Lietuvos verslas dažnai keikiamas, tačiau šiandienos įvykis rodo, kaip jis sugeba organizuoti darbą. „Ikea“ centro savininkai dar ir šiandien netiki, kad darbai baigti“, – sveikindamas „Kauno tiltus“ kalbėjo sostinės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.