„Maisto bankui“ pienininkų karas su Rusija išėjo į naudą

Kol Lietuvos vežėjai ir pieno gamintojai nerimavo dėl situacijos pasienyje su Rusija ir draudimų įvežti į šalį lietuviškus pieno gaminius, sunkiai besiverčiantys tautiečiai ir jiems padedantis „Maisto bankas“ galėjo tyliai ploti delnais.

Vien „Rokiškio sūris“ "Maisto bankui" padovanojo greitai gendančių produktų už beveik 30 tūkst. litų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vien „Rokiškio sūris“ "Maisto bankui" padovanojo greitai gendančių produktų už beveik 30 tūkst. litų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2013, 10:31 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:04 AM

Pasak įstaigos vadovo Vaidoto Ilgiaus, Rusijos Lietuvai paskelbtas pieno karas buvo naudingas, nes vien tik „Rokiškio sūris“ padovanojo greitai gendančių produktų už beveik 30 tūkst. litų, kurie buvo išdalinti sunkiai besiverčiantiems asmenims, rašo ziniur.lt.   „Tikrai taip. Mes paprastai sekame įvykius, kurie yra susiję su tokiais atvejais. Ar tai būtų pienas, ar kiti maisto produktai. Yra tam tikras sezoniškumas su daržovėmis ir vaisiais, su tuo pačiu pienu vasarą kiekiai būna didesni, tuomet perskambiname visiems Lietuvos pienininkams tiesiog pasisiūlydami ir primindami tą galimybę, kad mes galime paimti, išdalinti“, - laidoje „Ryto espresso“ pasakojo „Maisto banko“ vadovas.   V. Ilgiaus teigimu, maisto šalyje prašo daugiau nei 440 tūkst. žmonių.   Vidutiniškai „Maisto bankui“ lietuvis paaukoja 8,3 lito.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.