Apsilankykite fabrike, kuriame gaminami pieno produktai, neįtikę rusams

Laukia inspektorių vizito

Nuo pernai „Vilkyškių pieninėje“ sūrių padengimo vašku, vaško imitacija ir sūrių pakavimo ceche dirba keturi robotai.<br>E.Baronaitės nuotr.
Nuo pernai „Vilkyškių pieninėje“ sūrių padengimo vašku, vaško imitacija ir sūrių pakavimo ceche dirba keturi robotai.<br>E.Baronaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė

Oct 21, 2013, 4:09 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:41 PM

Laukia inspektorių vizito

Rusija lietuviškų pieno produktų neįsileidžia motyvuodama tuo, kad produktai esą yra nekokybiški. „Dėl lietuviškų produktų įvežimo į Rusiją pristabdymo gamybos tikrai nemažinsime.

Šiomis dienomis prekybos centruose išparduodame gaminius, kurių nespėjome išvežti į Rusiją. Šių gaminių kiekiai yra nedideli, todėl ilgalaikių pasekmių rinkai nebus“, - sakė „Vilkyškių pieninės“ generalinis direktorius Gintaras Bertašius. Kai Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnyba „Rospotrebnadzor“ uždraudė lietuviškų pieno produktų įvežimą į Rusiją, „Vilkyškių pieninė“ bei kitos pieno produktus gaminančios mūsų šalies įmonės iki šiol negavo oficialių dokumentų, įrodančių pretenziją dėl kokybės pagrįstumą.

Anot G.Bertašiaus, šią savaitę iš Rusijos į Lietuvą žada atvykti inspektoriai, kurie ketina įvertinti Lietuvos pieno gamintojų ir perdirbėjų gaminamos produkcijos kokybę.

„Reikia tikėtis, kad mūsų įmonėse pamatę aukščiausios kokybės pieno produktų gamybą, Rusijos ekspertai neturės jokių priekaištų“, - tikisi G.Bertašius.

Konkurencija įmonei reikalinga

„Vilkyškių pieninė“ savo produkciją į Rusiją eksportuoja apie dvidešimt metų, o šį mėnesį Rusijos rinka šiai įmonei tapo nepasiekiama pirmą kartą.

„Mūsų įmonė didelį dėmesį skiria, daug lėšų investuoja kokybės prevencijai, kokybės kontrolės sistemai, todėl neabejoju, kad į Rusija nepatenka produktai su kokybiniais trūkumais.

Anksčiau po produktų kokybės kontrolės, kurią atlikdavo tik Rusijos veterinarijos tarnybos, buvome ne kartą įspėti dėl smulkmenų, kurias ištaisydvome.

Tikiuosi, kad šį kartą eksportas yra ne sustabdytas, o pristabdytas, ir netrukus vėl bus leista produkciją vežti į Rusiją. Konkurencijos dėka mūsų įmonė tapo stipri. Jeigu dirbtume neefektyviai, nebebūtume rinkoje“, - teigė G.Bertašius.

Darbuotojų skaičiaus nemažins

Pagėgių seniūnijoje esančio Vilkyškių miestelio pieninė sūrius pradėjo gaminti 1934 metais, o prieš dvidešimt metų įkurta „Vilkyškių pieninė“ tapo viena moderniausių sūrių gamyklų šalyje. „Mūsų įmonėje gaminamas ypatingai saugus produktas - gamybos procese žmogus prie sūrių su rankomis neprisiliečia. Vartotojams mes stengiamės pasiūlyti kuo įvairesnės produkcijos patogiose pakuotėse bei patraukliu dizainu“, -- apie „Vilkyškių pieninės“ produktų kokybę dėstė G.Bertašius.

„Vilkyškių pieninės“ pagrindinis produktas – fermentiniai sūriai, o Vilkyškių grupei priklausančioje įmonėje „Modest“ gaminamas sūris „Mozzarella“, pelėsinis sūris, rūkyti bei lydyti sūriai, „Kelmės pieninėje“ – šviežūs pieno produktai. 2000 metais „Vilkyšių pieninėje“ buvo įdiegta moderni sūrių gamybos linija, o per paskutinius metus „Vilkyškių pieninei“ ir jai priklausančių įmonių cechų modernizavimui investuota dar apie 45 milijonus litų. Nuo pernai „Vilkyškių pieninės“ sūrių padengimo vašku, vaško imitacija ir sūrių pakavimo ceche dirba keturi robotai. Planuojama įsigyti kitą modernų įrenginį, kuris sūrį pjaustys riekelėmis, o tarp riekelių bus dedami popieriaus lapeliai. Jie reikalingi, kad sūrio riekelės nesuliptų, o vartotojui pjaustytą sūrį būtų patogiau naudoti.

„Vilkyškių pieninė“ ir jai priklausančios įmonės padidino gamybą naujų technologijų dėka, o darbuotojų skaičius šiose įmonėse nesumažėjo – dirba apie 1000 žmonių. „Vilkyškių pieninėje“ įdiegta moderni įranga su pertraukomis dirba visą parą. Nauja technika – efektyvesnė. Ji pagamina daugiau produkcijos.

Darbininkų skaičius dėl įmonės modernizavimo nekis. Tik ateityje įmonei reikės daugiau kvalifikuotų darbuotojų“, - teigė G.Bertašius.  

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.