Bankas „JP Morgan“ pasirengęs sumokėti rekordinę 13 mlrd. dolerių baudą

Didžiausias Jungtinių Valstijų bankas „JP Morgan“ pasirengęs sumokėti Teisingumo departamentui 13 mlrd. JAV dolerių baudą. Taip bankas tikisi nutraukti visus pradėtus tyrimus dėl galimų finansų institucijos nusižengimų rinkose. Tokio preliminaraus susitarimo pasiekta per derybas su Departamento pareigūnais, skelbia BBC, remdamasi JAV žiniasklaida.

Sumokėjęs baudą bankas tikisi nutraukti visus pradėtus tyrimus dėl galimų finansų institucijos nusižengimų rinkose.<br>„Reuters” nuotr.
Sumokėjęs baudą bankas tikisi nutraukti visus pradėtus tyrimus dėl galimų finansų institucijos nusižengimų rinkose.<br>„Reuters” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:04 AM

Bauda susijusi su vertybinių popierių, susietų su būsto paskolomis, pardavimu. Dėl to 2007 m. galėjo sužlugti bankininkystės sistema.

Jei informacija būtų patvirtinta, ši bauda taptų didžiausia, kokią kada teko sumokėti JAV kompanijai.

Praėjusį mėnesį „JPMorgan“ sumokėjo beveik milijardo dolerių baudą, susijusią su vadinamuoju „Londono banginio“ skandalu, kurį sukėlė išvestinių finansinių priemonių brokeris Bruno Ikslis. JAV bankas „JPMorgan Chase“ patyrė kelių milijardų vertės nuostolių po nesėkmingų B. Ikslio – „Londono banginio“ sandorių.

Preliminarusis susitarimas dėl 13 mlrd. dolerių baudos išmokėjimo Teisingumo departamentui buvo pasiektas per derybas penktadienį, kuriose dalyvavo „JPMorgan“ teisininkai ir JAV Teisingumo departamento ministras Ericas Holderis ir jo pavaduotojas Tony Westas, rašo „The Wall Street Journal“.

„New York Times“ taip pat pranešė, kad investicinis bankas jau beveik susitarė dėl baudos sumokėjimo. Tačiau nei Teisingumo departamentas, nei pats bankas šios informacijos nekomentuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.