Darosi neaišku, ar G.Oniščenka iš tiesų atsistatydino (atnaujinta)

Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovas Genadijus Oniščenka, uždraudęs lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją, traukiasi iš pareigų, nes baigėsi jo įgaliojimų šiame poste galiojimas.

G.Oniščenka traukiasi iš pareigų.
G.Oniščenka traukiasi iš pareigų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2013, 1:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:00 PM

Dabar į G.Oniščenkos vietą sės jo pavaduotoja Ana Popova. Kaip sakė šią žinią pranešusi Rusijos vicepremjerė Olga Golodec, A.Popova - „kvalifikuota medikė ir gera specialistė“.

Tokia žinia pasklido antradienį, truputis po pusiaudienio. Tačiau po poros valandų pasirodė kitokia informacija: premjero Dmitrijaus Medvedevo atstovė spaudai pareiškė, jog sprendimas dėl G.Oniščenkos dar nepriimtas.

Jos teigimu, G.Oniščenkos vadovavimo laikas „Rospotrebnadzor“ eina į pabaigą. Tačiau iš pareigų jį atleidžiantis potvarkis dar nepasirašytas.

„Sprendimo teisė palikti G.Oniščenką savo poste ar vietoj jo paskirti kitą asmenį priklauso premjerui“, - lenta.ru cituoja D.Medvedevo atstovę spaudai.

Pats G.Oniščenka vicepremjerės paskleistą žinią naujienų agentūrai „Interfax“ pakomentavo taip: „Keistas personažas, padaręs tokį pareiškimą, nepriklauso tiems asmenims, kurie priima sprendimus“.

„Interfax“ žiniomis, po to, kai „Rospotrebnadzor“ vadovui sukako 60 metų, sutartis su juo būdavo pratęsiama kasmet, tačiau šiemet tai nebuvo padaryta, rašo gazeta.ru.

Vakar G.Oniščenkai jam sukako 63-eji.

Pastaruoju metu G.Oniščenka buvo dažnai linksniuojamas spaudoje dėl to, kad jo tarnyba spalio 7-ąją uždraudė lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją. Jo valdžią pajuto ir ukrainiečiai – G.Oniščenka neseniai uždraudė įvežti šioje šalyje pagamintus „Roshen“ saldainius.  Dar daugiau – prieš kelias dienas pasirodė pranešimų, jog G.Oniščenka įtaria Gruziją kuriant laboratorinį ginklą. Tokių minčių G.Oniščenkai sukėlė Gruzijos biologinė laboratorija, kurią įsteigti padėjo JAV. 

Vakar, pirmadienį, į Lietuvą atvyko Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnybos atstovai. Jie  bus supažindinti su pieno gaminių kokybės kontrolės sistema.

G.Oniščenka vyriausiuoju Rusijos sanitarijos gydytoju dirbo nuo 1996 m., o „Rospotrebnadzor“ vadovavo kone dešimtmetį – nuo 2004-ųjų.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.