G.Oniščenka: „Rospotrebnadzor“ neprivalo pateikti dokumentų“

Rusijos vartotojų teisių gynimo

„Rospotrebnadzor“ nurodymu lietuviškos pieno produkcijos importas į Rusiją sustabdytas spalio 7-ąją.<br>A.Srėbalienės nuotr.
„Rospotrebnadzor“ nurodymu lietuviškos pieno produkcijos importas į Rusiją sustabdytas spalio 7-ąją.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2013, 1:19 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:00 PM

Tai pareiškė „Rospotrebnadzor“ vadovas Genadijus Oniščenka, komentuodamas „Rosselchoznadzor“ vadovo Sergejaus Dankverto pasisakymą.

„Galbūt pažeidimų veterinarijos požiūriu ir nėra, tačiau mes primygtinai atkreipiame dėmesį į anksčiau pareikštas pretenzijas dėl lietuviškos pieno produkcijos vartojimo saugumo. (...) „Rospotrebnadzor“ neprivalo teikti tarnybai „Rosselchoznadzor“ darbinių dokumentų, kuriais vadovaujantis įvedamas produkcijos importo draudimas ar jis atšaukiamas“, - pabrėžė G.Oniščenka, kurį cituoja agentūra „Itar-Tass“.

„Mes paprašėme Lietuvos kolegų pateikti dokumentus, kuriais remdamasi „Rospotrebnadzor“ uždraudė lietuviškų pieno produktų įvežimą į Rusiją, tačiau nieko negavome, nes jų nėra“, - pirmadienį vakare kalbėjo S.Dankvertas.

Jis agentūrai „Interfax“ pareiškė, jog „Rosselchoznadzor“ lietuviškų pieno produktų importo draudimo neskelbs, inspektorius į Lietuvą planuoja atsiųsti lapkričio pabaigoje.

„Rospotrebnadzor“ nurodymu lietuviškos pieno produkcijos importas į Rusiją sustabdytas spalio 7-ąją.

Pirmadienį į Lietuvą atvyko „Rospotrebnadzor“ atstovai, kurie bus supažindinti su pieno gaminių kokybės kontrolės sistema.

„Mūsų komisija atvyko į Lietuvą, kad rastume sprendimą, kaip atšaukti lietuviškų pieno produktų tiekimo į Rusiją draudimą“, - sakė G.Oniščenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.