Karjeros laiptai: G.Oniščenka tapo D.Medvedevo patarėju (papildyta)

Laikinai „Rospotrebnadzor“ vadovaus Ana Popova.

Pastaruoju metu G.Oniščenka buvo dažnai linksniuojamas spaudoje dėl to, kad jo tarnyba spalio 7-ąją uždraudė lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją.
Pastaruoju metu G.Oniščenka buvo dažnai linksniuojamas spaudoje dėl to, kad jo tarnyba spalio 7-ąją uždraudė lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2013, 10:00 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:45 PM

G.Oniščenka iš pirmųjų pareigų atleistas pasibaigus darbo sutarčiai, kuri buvo sudaryta, kol jam sueis 60 metų, pranešė Rusijos naujienų agentūra Interfax.

Rusijos premjero atstovė spaudai Natalija Timakova patvirtino, kad D.Medvedevas pasirašė potvarkį dėl G.Oniščenkos atleidimo iš „Rospotrebnadzor“ ir paskyrimo Vyriausybės vadovo patarėju jau pasirašytas.

Šis dokumentas jau paskelbtas Rusijos Vyriausybės interneto svetainėje.

„Lygiai prieš metus sudarant darbo sutartį premjeras D.Medvedevas pasiūlė Genadijui Oniščenkai, kai sutartis baigsis, ateiti dirbti į Vyriausybės kanceliariją, į premjero patarėjo pareigas“, - teigė Rusijos premjero atstovė spaudai.

Laikinai „Rospotrebnadzor“ vadovaus Ana Popova.

Užvakar G.Oniščenkai sukako 63-eji. Pastaruoju metu G.Oniščenka buvo dažnai linksniuojamas spaudoje dėl to, kad jo tarnyba spalio 7-ąją uždraudė lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją.

Jo valdžią pajuto ir ukrainiečiai – G.Oniščenka neseniai uždraudė įvežti šioje šalyje pagamintus „Roshen“ saldainius. Dar daugiau – prieš kelias dienas pasirodė pranešimų, jog G.Oniščenka įtaria Gruziją kuriant laboratorinį ginklą. Tokių minčių G.Oniščenkai sukėlė Gruzijos biologinė laboratorija, kurią įsteigti padėjo JAV.

Pirmadienį, į Lietuvą atvyko Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnybos atstovai. Jie buvo supažindinti su pieno gaminių kokybės kontrolės sistema.

G.Oniščenka vyriausiuoju Rusijos sanitarijos gydytoju dirbo nuo 1996 m., o „Rospotrebnadzor“ vadovavo kone dešimtmetį – nuo 2004-ųjų.

Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos laikinąja vadove paskirta Ana Popova.

Rusijoje labiausiai diskusijas kelianti G.Oniščenkos pasitraukimo versija - jo konfliktas su veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“.

Teigiama, kad G.Oniščenkos demaršo „Rosselchoznadzor“ atžvilgiu sulaukta spalio 9 d. Kazanėje, kur posėdžiavo Eurazijos ekonominė komisija ir buvo sprendžiama dėl „Rosselchoznadzor“ įgaliojimų išplėtimo, tikrinant gatavą pieno ir mėsos produkciją. Paskelbus esminį sutarimą, G.Oniščenka demonstratyviai susirinko daiktus ir išėjo iš posėdžio salės.

G.Oniščenkos tarnyba antradienį viešai apsižodžiavo su veterinarijos tarnyba, pareiškusi, jog veterinarai neturi teisės spręsti dėl pieno produktų kokybės, nes tai neįeina į jų kompetenciją.

„Rosselchoznadzor“ pirmadienį pranešė neturinti argumentų uždrausti lietuviškų pieno produktų įvežimą į Rusijoje, t.y. negali pakartoti G.Oniščenkos vadovaujamos tarnybos sprendimo.

„Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas pridūrė, jog dokumentų, kuriais remiantis paskelbtas Lietuvos pieno produkcijos importo draudimas, nerasta.

„Rospotrebnadzor“ tinklalapyje pranešama, kad G.Oniščenkos spaudos konferencija rengiama antroje kitos savaitės pusėje, o jos tema - sanitarinė ir epidemiologinė situacija Rusijoje bei jos užtikrinimo priemonės.

Rinkos atstovai jokių esminių pasikeitimų, nelikus G.Oniščenkos, nesitiki. Anot jų, jis tik vykdo kitų iniciatyvas.

„Rospotrebnadzor“ nurodymu lietuviškos pieno produkcijos importo draudimas įvestas spalio 7-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.