Rusijoje neabejojama, kad G.Oniščenka bus atstatydintas (papildyta)

Lietuviškų pieno produktų embargą

G.Oniščenkos tarnyba su „Rosselchoznadzor“ viešai apsižodžiavo antradienį.
G.Oniščenkos tarnyba su „Rosselchoznadzor“ viešai apsižodžiavo antradienį.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-23 12:00, atnaujinta 2018-02-20 22:19

Rusijos laikraštis „Vedomosti“, remdamasis anoniminiu šaltiniu vyriausybėje, rašo, jog sprendimas dėl G.Oniščenkos pasitraukimo priimtas ir bus pasirašytas, premjerui Dmitrijui Medvedevui grįžus iš vizito Kinijoje.

„Pagrindinė G.Oniščenkos atstatydinimo priežastis - jo suvaldymo problema“, - sakė jis.

Rusijos prezidento administracijai artimas šaltinis laikraščiui „Vedomosti“ sakė, jog G.Oniščenka seniai konfliktuoja su vicepremjere Olga Golodiec, sudėtingai komunikuoja ir su kitais vyriausybės nariais, taip pat ir su premjeru Dmitrijumi Medvedevu.

Tuo tarpu Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas laikraščiui pareiškė, esą Kremliuje labai vertinamas G.Oniščenkos darbas.

Rusijos laikraštis „Kommersant“ priminė, kad apie G.Oniščenkos pasitraukimą, esą pasibaigus jo kadencijai, vicepremjerė O.Golodec paskelbė Pekine, kur vieši kartu su premjero delegacija.

Pasak laikraščio, manoma, kad jei O.Golodec ir viršijo savo įgaliojimus, tai tik formaliai.

„Tai, ką ji pasakė, ir yra jos, kaip vicepremjerės pasiūlymas kuruojamoje srityje premjerui“, - konstatavo šaltinis Rusijos vyriausybėje.

Teigiama, kad faktiškai G.Oniščenkos darbas „Rospotrebnadzor“ vadovo poste jau baigtas, nes vicepremjerės spaudos tarnyba pranešė, kad jo kadencija baigėsi spalio 21 dieną.

Rusijoje labiausiai diskusijas kelianti G.Oniščenkos pasitraukimo versija - jo konfliktas su veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“.

Teigiama, kad G.Oniščenkos demaršo „Rosselchoznadzor“ atžvilgiu sulaukta spalio 9 d. Kazanėje, kur posėdžiavo Eurazijos ekonominė komisija ir buvo sprendžiama dėl „Rosselchoznadzor“ įgaliojimų išplėtimo, tikrinant gatavą pieno ir mėsos produkciją. Paskelbus esminį sutarimą, G.Oniščenka demonstratyviai susirinko daiktus ir išėjo iš posėdžio salės.

G.Oniščenkos tarnyba antradienį viešai apsižodžiavo su veterinarijos tarnyba, pareiškusi, jog veterinarai neturi teisės spręsti dėl pieno produktų kokybės, nes tai neįeina į jų kompetenciją.

„Rosselchoznadzor“ pirmadienį pranešė neturinti argumentų uždrausti lietuviškų pieno produktų įvežimą į Rusijoje, t.y. negali pakartoti G.Oniščenkos vadovaujamos tarnybos sprendimo.

„Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas pridūrė, jog dokumentų, kuriais remiantis paskelbtas Lietuvos pieno produkcijos importo draudimas, nerasta.

„Rospotrebnadzor“ tinklalapyje pranešama, kad G.Oniščenkos spaudos konferencija rengiama antroje kitos savaitės pusėje, o jos tema - sanitarinė ir epidemiologinė situacija Rusijoje bei jos užtikrinimo priemonės.

Rinkos atstovai jokių esminių pasikeitimų, nelikus G.Oniščenkos, nesitiki. Anot jų, jis tik vykdo kitų iniciatyvas.

„Rospotrebnadzor“ nurodymu lietuviškos pieno produkcijos importo draudimas įvestas spalio 7-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.