Pienininkai skaičiuoja „pieno karo“ padarytą žalą

Pieno perdirbėjai sako, kad laukti, kol Rusijos draudimai pieno gaminių importui bus panaikinti, dar gali tekti maždaug dvi savaites.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2013, 12:00 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:42 PM

„Kol kas Rusijoje parduodame anksčiau įvežtus sūrius. Švieži produktai tenykščių prekybos centrų lentynų jau nepasiekia ir tai blogai. Jų vietą užima kitų šalių gamintojai“, – „Verslo žinioms“ aiškino Dalius Trumpa, AB „Rokiškio sūris“ valdybos pirmininkas.

Verslininkas skaičiuoja, kad draudimai jau galioja beveik tris savaites. Rasti naujų tiekėjų prekybininkams užtrunka maždaug mėnesį, rašo „Verslo žinios“.

„Dar turime maždaug dvi savaites, kol tinklai ir didmenininkai pasirašys sutartis su naujais gamintojais. Kol kas jie daugiau parduoda jau esamų partnerių gaminių ir palieka vietos mums grįžti. Tačiau kai mūsų produktai bus pakeisti kitų šalių perdirbėjų produkcija, dėl rinkos teks kovoti“, – paprastai aiškino R.Trumpa.

Konfliktas gali suvalgyti ketvirčio pelną

Dėl produkcijos eksporto į Rusiją apribojimų pieno perdirbimo bendrovių pelnas paskutinį šių metų ketvirti gali sumažėti iki nulio, skaičiuoja analitikai, tačiau jau kitų metų pradžioje bendrovių veikla turėtų grįžti į įprastas vėžes.

Banko „Finasta“ analitiko Tado Povilausko skaičiavimu, dėl problemų Rusijoje Lietuvos pieno perdirbimo bendrovių pelningumas šių metų paskutinį ketvirtį greičiausiai bus apie nulį, rašo „Verslo žinios“.

LHV banko Finansų maklerio padalinio Lietuvoje vadovo pavaduotojas Saulius Lenauskas sako, kad susiklosčiusi būklė gali sumažinti bendrovių galimybes mokėti dividendus, dėl kurių kai kurios bendrovės itin patrauklios investuotojams.

Bendrovė „Pieno žvaigždės“ yra akivaizdi eksporto į Rusiją lyderė ir pagal apyvartą, ir pagal pelno dalį, gaunamą iš Rytų kaimynės. Taip pat nemažai produkcijos (apie 33 proc.) Rusijoje parduoda Vilkyškių pieninė. Mažiausia importo draudimo įtaka bus „Rokiškio sūriui“, „Žemaitijos penui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.