Kur nuskristi žiemą?

Aviatoriai paskutinį spalio sekmadienį paskelbė žiemą. Koks skrydžių žiemos tvarkaraštis Lietuvoje? Tradicinės dalykinių kelionių kryptys ir tos, kuriomis dažnai keliauja emigravę lietuviai. Taip pat kai kas naujesnio – tiesiogiai pasiekiamas bus Tel Avivas Izraelyje. Po daugelio metų į Vilniaus oro uosto krypčių sąrašą sugrįžta ir bohemiškasis Sankt Peterburgas Rusijoje. Naujienų turi ir latvių „Air Baltic“, tiesa, iš Rygos.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2013-10-28 18:52, atnaujinta 2018-02-20 18:52

Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) naujiena – iš Vilniaus tiesiogiai nuo lapkričio pradžios bus pasiekiamas ir Sankt Peterburgas. Šiuos skrydžius rengs Rusijos oro bendrovė „Polet Airlines“. Į kitą Rusijos miestą – sostinę Maskvą, kaip ir anksčiau, skraidins „Aeroflot“ ir „Utair“.

Dar viena žiemos naujovė, kurią prieš kelis mėnesius pristatė vengrų žemų sąnaudų bendrovė „Wizz Air“ - tiesioginiai skrydžiai į Tel Avivą.

Kaune airių oro bendrovė „Ryanair“ žiemą siūlo skrydžius ten, kur šilta. Palangoje kol kas naujovėmis nelyja.

Siūlo 37 kryptis

Šio žiemos sezono metu reguliarieji skrydžiai iš TVOU bus vykdomi 37 kryptimis į 45 oro uostus 22 šalyse. Žiemos tvarkaraštis galios iki 2014 metų kovo 29 dienos.

„Tai, kad ir žiemos sezonu išlaikome skrydžių intensyvumą ir krypčių skaičių, liudija apie tvarią rinką, vis mažiau veikiamą sezoniškumo“, - sakė TVOU atstovė Greta Babarskaitė.

„Wizz Air“ iš Vilniaus šią žiemą skraidins ir į Londono Lutono, Donkasterio, Paryžiaus Bovė, Eindhoveno, Dortmundo, Milano Bergamo, Romos Fiumičino, Barselonos, Oslo Sandefjordo, Bergeno, Stavangerio ir Kijevo oro uostus.

„Wizz Air“ konkurentė airių oro bendrovė „Ryanair“ šią aviacinę žiemą iš Vilniaus suplanavo skraidyti į Barselonos El Prato oro uostą, Bremeną, Bruselio Šarlerua, Korką (tačiau rečiau - tik vieną kartą per savaitę), Dubliną, Diuseldorfo Vyzo, Liverpulio, Londono Stanstedo, Milano Bergamo, Oslo Rygės, Paryžiaus Bovė, Romos Čiampino oro uostus.

TVOU atstovė G.Babarskaitė pabrėžė, kad oro vežėjas „Ryanair“ siūlo papildomus skrydžius į Oslo Rygės oro uostą – žiemos sezono metu šia kryptimi aviakompanija skraidins penkias dienas per savaitę.

Su keturis mėnesius dirbančia „Air Lituanica“ iš sostinės bus pasiekiama Praha, Briuselis, Miunchenas, Amsterdamas, Berlynas.“Air Lituanica“ partnerės „Estonian Air“ orlaiviai iš Vilniaus skraidys į Taliną.

Taip pat „Air Lituanica“, be nuolatinių skrydžių, žiemos švenčių metu turės papildomų reisų. Gruodžio 20 d. – sausio 5 d. iš Vilniaus oro bendrovė skraidins į Londono Gatviko ir Dublino oro uostus.

Iš viso vyks 64 papildomi reisai. Taip pat didinamas skrydžių skaičius į Miuncheną ir Amsterdamą. Iš viso keleiviams šventiniu laikotarpiu „Air Lituanica“ pasiūlys per 7000 vietų orlaiviuose.

Galima pasidžiaugti, kad oro uosto senbuviai nekeičia savo krypčių ir taip užtikrina stabilumą keleiviams. Kaip ir įprastai, „Lufthansa“ skraidins į Frankfurtą, LOT – į Varšuvą, „Norwegian Air Shuttle“ - į Oslą, „Flybe Finland“ - į Helsinkį. SAS siūlys skristi į Kopenhagą ir Stokholmą.

Į Briuselį, kaip ir anksčiau, skraidins „Brussels Airlines“.

Į Ukrainos sostinę skraidina ne tik „Wizz Air“, bet ir ukrainiečių „Ukraine International Airlines“. Turkų aviakompanija „Turkish Airlines“ iš Vilniaus skraidina į Stambulą.

Skraidys ir ten, kur šilta

Kaunas turi dvi naujienas - „Ryanair“ į Pafosą Kipre ir Kaljarį Sardinijoje skraidys ir žiemą.

Žiemos sezonu iš Kauno oro uosto bendrovė „Ryanair“ taip pat skraidys į Bristolį, Dubliną, Frankfurto Haną, Londono Lutoną, Londono Stanstedą, Oslo Rygę. Pernai žiemą „Ryanair“ skraidino 4 kryptimis: į Bristolį, Dubliną, Londono Stanstedą, Frankfurto Haną.

Taip pat iš Kauno skraidins ir „Air Baltic“ - tiesa, ir vėl tik į Rygą.

„Žiemos sezonu iš viso planuojami 28 savaitiniai skrydžiai, o praėjusiais metais jų buvo 19. Šventiniu laikotarpiu, gruodžio - sausio mėnesiais, aviakompanija “Ryanair” planuoja vykdyti papildomų reisų dauguma savo krypčių“, - sakė Tarptautinio Kauno oro uosto komercijos vadovė Jūratė Bubulienė.

Iš Tarptautinio Palangos oro uosto tiesiogiai pasiekiama Ryga, Kopenhaga ir Oslas.

Naujienos iš Rygos

Kadaise Latvijos oro bendrovė „Air Baltic“ buvo ta, kuri Vilniaus oro uoste griežė vienu iš pagrindinių smuikų. Jau kelerius metus latviai iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų skraidina tik į Latvijos sostinę. Ir grįžti į buvusias vėžes nė neketina.

Tačiau „Air Baltic“ pateikė žiemos naujienų iš Rygos. Latviai pristatė dvi naujas kryptis – į Abu Dabį ir Larnaką.

Per šiuos oro uostus keleiviai gali skristi į dar daugiau šalių visame pasaulyje.

„AirBaltic“ komercijos direktoriaus Michaelo Grimmo teigimu, oro bendrovė šį sezoną pasitinka turėdama daugiau partnerių.

„Bendradarbiaudami su „Etihad Airways“ galime žymiai sumažinti kelionės tarp Rygos ir Abu Dabio laiką. Keleiviai greičiau nuskris ir į Australiją, Azijos, Afrikos ir Artimųjų Rytų šalis. Be to, pradėję bendradarbiauti su „Transaero Airlines“ savo klientams pagerinome susisiekimą su Rytų kaimynėmis“, – pasakoja M. Grimmas.

Tarp Rygos ir Abu Dabio „AirBaltic“ su „Etihad Airways“ tiesiogiai skraidyti pradės nuo gruodžio mėnesio. Jie bus vykdomi pagal bendro kodo sutartį.

Žiemos sezonui oro bendrovė padidino skrydžių skaičių iš Rygos į Kijevą. Dabar „AirBaltic“ lėktuvai šių tarp sostinių skraidys tris kartus per dieną.

„AirBaltic“ šį sezoną dažniau skraidys ir į Rusijos sostinę. Į Maskvos Vnukovo oro uostą bendrovė skraidins šešis kartus per savaitę, o į Domodedovo oro uostą – kartą per dieną. Oro bendrovės partnerystė su „Aeroflot“ jai leidžia keleivius į Maskvos Šeremetjevo oro uostą skraidinti 28 kartus per savaitę.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.