„Saulėtekio slėnyje” plėtojama verslumo ir inovacijų ekosistema

Ypatingos sėkmės sulaukęs studentų verslumo skatinimo projektas „Saulėtekio verslumo mokykla „adVenture” finišavo trijų dienų seminarų ciklu „Tavo verslo finansavimo šaltiniai”, sulaukusiu per 300 studentų iš 9 Lietuvos aukštojo mokslo institucijų bei jaunųjų verslininkų antplūdžio.

Saulėtekio sėenio mokslo ir technologijų parkas.
Saulėtekio sėenio mokslo ir technologijų parkas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2013, 10:02 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:53 PM

Renginių metu verslo įmonių ir viešojo sektoriaus organizacijų atstovai pristatė įvairių pradedančiojo verslo finansavimo šaltinių – rizikos kapitalo ir verslo angelų fondų, kredito unijų, bankų, inovacinių čekių ir sparčiai populiarėjantį minios finansavimą (angl. crowdsourcing). Praktiniais pavyzdžiais ir sėkmės istorijomis pasidalijo vieni sėkmingiausių pastarųjų metų verslininkų Augustinas Vizbaras („Brolis Semiconductors”), Jurijus Lenickijus („PriceOn”), Aurimas Bakas („WoraPay”), pradedančiojo verslo atstovai: Audrius Jankauskas („ImpressPages”), Gediminas Nemanis („Rubbee Ltd.”) bei daugelis kitų.

Geriausios pasaulinio garso universiteto verslumo ugdymo praktikos sėkmingai pritaikytos Vilniuje

Seminarų ciklas baigė 2011 m. patyrusio partnerio „Imperial College London” parengtą ir pradėtą vykdyti projektą „Saulėtekio verslumo mokykla „adVenture”. Per du projekto etapus su verslumo pagrindais buvo supažindinti 120 studentų ir 20 dėstytojų. Kiekvieno etapo, trukusio 8 mėnesius, metu 12 studentų bei dėstytojų komandų dalyvavo mokymuose, atliko praktiką verslo įmonėse, rengė verslo planus ir jų pristatymus Lietuvos bei užsienio verslo ekspertams bei potencialiems investuotojams.

Verslo planų konkurse buvo vertinamos, išrinktos ir apdovanotos geriausiai pasirodžiusios komandos. Profesionaliems mentoriams padedant buvo parengti 24 verslo planai, o projekto vykdymo metu įkurtos 3 naujos įmonės – MB „Osos”, MB „Grupinis pirkimas” bei UAB „3D technologijos”. Šioms įmonėms lengvatinėmis sąlygomis pasiūlytos patalpos ir neatlygintinos konsultacijos Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko inkubatoriuje.

Studentams ir tyrėjams kuriamos verslumo ugdymo programos, technologijų įmonėms – moderni infrastruktūra

Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla (VU TVM) ir VšĮ „Saulėtekio slėnis” šiais metais parengė akademinio verslumo ugdymo strategiją ir veiksmų planą, kurių pagrindu 2014 m. pirmiausia VU TVM ir Vilniaus universiteto socialinių, gamtos, technologijų, medicinos, humanitarinių mokslų srities bakalauro studijų studentams bus pasiūlyta Lietuvoje atitikmens neturinti verslumo ugdymo programa, perimanti ir „AdVenture” projekto gerąsias praktikas.

Pagrindiniai programos tikslai yra ugdyti asmenines savybes bei įgūdžius, kurie sudaro verslininkiškos mąstysenos sąvoką, supažindinti studentus su verslumu ir įsidarbinimo galimybe, suteikti specifinių žinių, kaip sukurti ir valdyti įmonę. Studentų komandoms idėjas paversti verslo planais padės patyrę mentoriai, o jaunieji verslininkai galės tęsti savo veiklą verslo inkubatoriuje bei verslo akseleratoriuose.

Verslumo ir iniovacijų paramos ekosistemą „Saulėtekio slėnyje” sustiprins 2015 m. vasarą duris atversiantis daugiau nei 1200 kv. m ploto biotechnologijų inkubatorius. Jis bus įkurtas šalia šiuo metu statomo Jungtinio gyvybės mokslų centro ir specializuotas verslo patalpas bei laboratorijas siūlys gyvybės mokslų srityje veikiančioms naujoms įmonėms. Verslo inkubatorius gerokai pagerins žinių bei technologijų sklaidą, modernios infrastruktūros prieinamumą studentų, mokslininkų ir tyrėjų kuriamoms įmonėms bei naujų, aukštos kvalifikacijos darbo vietų kūrimą.

Integruotame mokslo, studijų ir verslo centre „Saulėtekis” šiuo metu studijuoja ir dirba apie 20 000 studentų, mokslininkų, tyrėjų ir universiteto darbuotojų, mokslo ir technologijų parke veikia per 50 aukštą pridėtinę vertę kuriančių įmonių. Slėnyje 2013 m. atidarytas Nacionalinis atviros prieigos mokslinės komunikacijos ir informacijos centras, o 2015 m. duris atvers ir didžiausi bei moderniausi ne tik Lietuvoje, bet ir regione Nacionalinis fizinių ir technologijos bei Jungtinis gyvybės mokslų centrai, kurie pritrauks ne tik daugiau aukščiausio lygio mokslininkų, tyrėjų bei įvairiausių disciplinų studentų, bet ir technologijų verslų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.