Graikų pardavėjai nenori dirbti sekmadieniais

Graikijos mažmeninės prekybos sektoriaus darbuotojai sekmadienį Atėnuose surengė protestą prieš Vyriausybės sprendimą leisti parduotuvėms dirbti daugiau sekmadienių, nei buvo numatyta iki šiol. Pagal naujas taisykles, parduotuvės galės būti atidarytos ne du sekmadienius per metus, kaip buvo iki šiol, bet septynis.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Nov 3, 2013, 5:54 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:37 PM

Kad taisyklės, reglamentuojančios, kiek sekmadienių galima per metus dirbti, būtų ne tokios griežtos, reikalavo ir užsienio investuotojai, ir šalies valdžia, siekiantys, kad Graikija kuo greičiau atsitiestų po recesijos.

Tai sukėlė prekybininkų pasipiktinimą. 500 pardavėjų sekmadienį, įsigaliojus naujai darbo tvarkai, išsirengė į protestą Atėnų pagrindiniame prekybiniame rajone. Jie skandavo „Ne - griežtesniam taupymui“, „Sekmadieniais – niekada“.

Tokius prekybininkų siekius palaiko ir graikų ortodoksų bažnyčia.

Anot jos, sekmadienį reikia švęsti, taip nustatyta dar 1908-aisiais.

Tačiau Vyriausybė kitokios nuomonės. Šalies valdžia mano, kad dirbdamos sekmadieniais parduotuvės daugiau uždirbtų, tai būtų dar viena priemonė, padėsianti šaliai po šešerių metų nuolatinio smukimo gilyn į ekonominę duobę atsitiesti.

Šalies ekonomika, kuri labai priklauso nuo turizmo, susitraukė ketvirtadaliu, 2009-aisiais reikšmingai smogus krizei.

„Nesuprantama, kaip šalyje, kuri sulaukia 18,5 mln. turistų per metus, sekmadieniais gali nedirbti parduotuvės“, - sakė ministro, atsakingo už plėtrą, pavaduotojas Notisas Mitarachis.

Tuo tarpu prekybininkai tikri, kad mažmeninės prekybos apyvarta dėl tokių permainų nepadidėtų, pelnas neišaugtų. Tuo tarpu darbo sąnaudos padidėtų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.