„City Service“: „Mūsų pasiūlymo kaina savavališkai padidinta“

Bendrovė „City Service“ nusprendė nesitaikstyti su Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso baigtimi. Koncerno „Icor“ kontroliuojama didžiausia Baltijos šalyse nekilnojamojo turto priežiūros bendrovė pareikalavo nušalinti konkurso komisiją, kuri, esą, savavališkai 70 mln. Lt padidino pateikto pigiausio konkurso pasiūlymo kainą. 

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Nov 7, 2013, 11:54 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:14 PM

Iš pradžių „City Service“ pasiūlymas buvo apskritai atmestas. Praėjusią savaitę „City Service“ komisijai pateikė pretenziją dėl atmesto jų pateikto konkursinio pasiūlymo, kuris buvo pagrįstas esą pateikta nesuprantama „Excel“ skaičiuoklė.

„Atmesdama bendrovės pretenziją konkurso komisija atliko viešųjų pirkimų istorijoje neregėtą veiksmą – savavališkai perrašė mūsų pateiktą pasiūlymą ir vietoje pateiktos 233 mln. Lt kainos įrašė savo kainą – 304 mln. Lt“, – ketvirtadienį sakė „City Service“ administracijos ir teisės direktorius Ignas Krasauskas.

Įmonės komunikacijos vadovas Vilius Mackonis sakė, kad kai dedasi tokie dalykai, viešumas yra geriausias sprendimas.

„City Service“ atstovams įtarimų dėl komisijos objektyvumo kilo dėl to, kad ji esą bando vieną bendrovę išstumti iš konkurso.

Konkurse dėl Lukiškių kalėjimo iškeldinimo taip pat dalyvauja „Hanner“, „Dailistos“ ir „Corpus A“ konsorciumas, „MG valdos“ antrinė įmonė „Pilies projektai“ ir „City Service“ bei „Realco statybos“ konsorciumas.

Komisija, išnagrinėjusi šių dalyvių pasiūlymų kainas, nustatė, kad jos viršija projektui numatytas lėšas. 

Vadovaudamasi Viešųjų pirkimų įstatymu, komisija nusprendė atmesti ir šių dalyvių pasiūlymus, nes buvo pasiūlytos per didelės, perkančiajai organizacijai nepriimtinos kainos.

Tačiau Kalėjimų departamentas teigė norintis derėtis minėtomis bendrovėmis.

Komisija pabrėžia, kad visų dalyvių pasiūlymų atžvilgiu vadovavosi konkurencinio dialogo sąlygų nuostatomis, Viešųjų pirkimų įstatymu, ypatingą dėmesį skirdama lygiateisiškumo, nediskriminavimo, abipusio pripažinimo, proporcingumo ir skaidrumo principais. Dialogas buvo vykdomas laikantis konkurencinio dialogo sąlygų nuostatų, visiems dalyviams taikyti vienodi pasiūlymų vertinimo kriterijai.

Kreipėsi į STT, bet ji tirti atsisakė

„City Service“ jau anksčiau kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) prašydama ištirti galimas korupcijos apraiškas, tačiau ji tą daryti atsisakė.

Pasak STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Ruslano Golubovo, ikiteisminį tyrimą atsisakyta pradėti nenustačius nusikalstamos veikos.

„Išnagrinėjus pareiškimą ir atlikus tam tikrus patikslinimo veiksmus, konstatuota, kad veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, nepadaryta, todėl ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas. Apie priimtą procesinį sprendimą raštu informuoti ir pareiškėjai, ir Vilniaus apygardos prokuratūra, kad būtų patikrintas sprendimo pagrįstumas“, – sakė R.Golubovas.

Iškeldinus Lukiškes, ateis kitų eilė

Konkursas dėl kalėjimo iškeldinimo buvo paskelbtas dar 2012 m. birželį. Tuometis teisingumo ministras Remigijus Šimašius tada sakė, kad 1-asis Lukiškių komplekso iškeldinimo etapas bus visų įkalinimo įstaigų pertvarkos pradžia.

Visą Lukiškių kalėjimo kompleksą ketinama iškelti per tris etapus. Per pirmą etapą į Pravieniškes bus perkeltas Lukiškių kalėjimas, vėliau iš miesto centro bus iškeltas Lukiškių tardymo izoliatorius ir Laisvės atėmimo vietų ligoninė.

Įkalinimo įstaigų pertvarka bus vykdoma kompleksiškai, iki 2017 m. iš miestų centrų iškeldinant ir Panevėžio, Šiaulių bei Marijampolės laisvės atėmimo įstaigas. Iš viso per pertvarką ketinama pastatyti 4 naujas laisvės atėmimo vietas Klaipėdoje, Šiauliuose, Vilniuje ir Panevėžyje bei rekonstruoti 6 esamas laisvės atėmimo įstaigas.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.