Paryžiuje butą įrengusią lietuvę dizainerę stebino neaukštos kainos

Labiausiai interjero dizainerę Aušrinę Šeibelienę, įrenginėjusią trijų kambarių butą Paryžiuje, nustebino kainos. Ir ji, ir jos klientai svarstė galimybę baldus, šviestuvus ir kai kurias dekoracijų detales pirkti Lietuvoje, tačiau, pasirodo, Paryžiuje pigiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Nov 7, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:58 PM

Lietuvės ir meksikiečio šeima nesvarstė galimybės samdytis prancūzą interjero kūrėją, mat profesionalų paslaugos ten brangiai kainuoja. Tad naujo 60 kvadratinių metrų butą ir 11 kvadratinių metrų terasą neblogame Paryžiaus rajone jie patikėjo A.Šeibelienei.

„Finansiškai tai nebuvo svajonių pasiūlymas. Aptardami mano honorarą, skaičiavome ir lėktuvo bilietų kainas bei apgyvendinimą, tad negalėjau užsiprašyti nerealių sumų“, – prisipažino vilnietė dizainerė. Tačiau pasiūlymą ji priėmė daug nesvarstydama, mat tai galimybė sulaukti naujų užsakymų.

Ar neišsigando atsakomybės, juk tai – Paryžius, rafinuotas stilius, aukštas lygis? Greičiausiai ten kitos būsto kūrimo tradicijos ir klientų pageidavimai?

„Prieš penkerius metus Prancūzijoje draugei įrengiau dvejus namus, tad ši šalis manęs nebaugino, o su užsakovais susipažinau, kai jie atskrido į Vilnių, mes iškart radome bendrą kalbą. Tai labai inteligentiški, išsilavinę „žmonės“ – pasakojo Aušrinė. Iš jų moteris neišgirdo nė vieno kaprizo, kurių paprastai būna pritvinkę turčiai.

Buto interjero projektą jį parengė Vilniuje, pagrindines detales aptarė taip pat čia – kartu su atskridusiais užsakovais. Į Paryžių vyko kelis kartus ir ten buvo po keletą dienų.

Pirmą kartą atskridusi Aušrinė tobulino savo brėžinius, projektavo virtuvės baldus. Antrą kartą ji atskrido su puikiai prancūziškai kalbančia septyniolikmete dukra Ieva. Abi jos apsigyveno naujame bute, tad buvo patogu dirbti, tobulinti namų kampus.

Kas nustebino kūrėją? Tai, kad naujuose butuose Paryžiuje nieko negalima keisti. Interjero dizaineriai ten ne tik kad sienų negali stumdyti kaip panorėję, bet ir keisti elektros kištukų bei jungiklių vietos.

„Ten atlikau labiau dekoratorės darbą, rinkome spalvas bendram namų stiliui, kartu ieškojome įdomių detalių“, – sakė A.Šeibelienė. Tačiau labiausiai ją pribloškė kainos: „Paryžiuje mums patikusius tapetus radome pigiau nei Vilniuje, paskaičiavome, kad ir baldus pigau įsigyti Prancūzijoje, man jei būtume pirkę Lietuvoje, nemažai kainuotų jų gabenimas.“

Beje, virtuvės baldai Aušrinės užsakovams buvo pagaminti Italijoje. Italų baldžiams dešimt balų skiria ir prancūzai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.