Keičiasi ŪBIG bankroto administratorius

Lietuvos apeliacinis teismas „Ūkio banko investicinės grupės" bankroto administratoriumi paskyrė kitą bankroto administratorių - „Bankroto administravimo paslaugas".

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 11, 2013, 5:27 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:01 AM

Anksčiau bankroto administratoriumi buvo paskirta „Insolvensa".

Teismas tokį sprendimą priėmė pripažinęs, kad pirmosios instancijos teismas netinkamai vadovavosi teismų praktikoje suformuotais Įmonių bankroto įstatymo nuostatų išaiškinimais dėl tinkamos bankroto administratoriaus kandidatūros parinkimo kriterijų ir dėl to nepagrįstai paskyrė bankroto administratoriumi įmonę, dėl kurios nešališkumo kyla abejonių.

„Insolvensa" kandidatūra atmestina dėl galimo šio bankroto administratoriaus teisinio suinteresuotumo atsakovo bankroto procese, nes ji buvo pasiūlyta galimo vieno iš didžiausių ieškovo savininkų (akcininkų) bankrutuojančios AB „Ūkio bankas". Anot Lietuvos apeliacinio teismo, ši kandidatūra atmestina dar ir todėl, kad šis bankroto administratorius administruoja vieną iš atsakovo debitorių bankrutuojančią UAB „Turto valdymo strategija", nes pagal Lietuvos apeliacinio teismo praktiką, įmonės bankroto administratoriumi neturi būti skiriamas asmuo, kuris tuo pačiu metu yra ir įmonės debitoriaus ar kreditoriaus administratorius.

Kadangi nagrinėjant skundus dėl minėtos Kauno apygardos teismo nutarties teisėjų kolegijai kilo abejonių dėl byloje dalyvaujančių asmenų ir/ar jų pasiūlytų bankroto administratorių teisinio suinteresuotumo atsakovo bankroto procese, buvo peržengtos atskirųjų skundų ribos ir atsakovo bankroto administratoriumi paskirta Įmonių bankroto departamento pasiūlyta viena iš keliasdešimties kandidatūrų. Į Įmonių bankroto departamentą buvo kreiptasi todėl, kad byloje visi apeliantai įrodinėjo vieni kitų sąsajas su atsakovu, kas liudija, jog byloje dalyvaujančių asmenų pasiūlyti bankroto administratoriai galimai yra šališki.

„Bankroto administravimo paslaugose" dirbantys 2 bankroto administratoriai fiziniai asmenys turi didžiausią patirtį iš beveik visų siūlytų bankroto administratorių kandidatūrų, abu yra baigę po daugiau nei 50 bankroto procedūrų, o bankroto procedūras vykdo daugiau nei 10 metų. Be to, šiuo metu šie bankroto administratoriai administruoja iš viso tik 9 įmones ir tik UAB „Bankroto administravimo paslaugos" vardu, kas reiškia, jog jie nėra susiję su jokiais kitais bankroto administratoriais.

Kauno apygardos teismas "Ūko banko investicinei grupei" šių metų liepos 24 d. iškėlė bankroto bylą. Ši nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas