B.Bernanke: JAV federalinis atsargų bankas ir toliau skatins darbo rinkos augimą

JAV federalinis atsargų bankas ir toliau skatins šalies darbo rinkos augimą bei sieks, kad infliacija Jungtinėse Valstijose nesmuktų pernelyg žemai. Apie tai pranešė banko valdybos tarybos pirmininkas Benas Bernanke, sausį baigsiantis savo kadenciją.

JAV federalinis atsargų bankas ir toliau skatins šalies darbo rinkos augimą bei sieks, kad infliacija Jungtinėse Valstijose nesmuktų pernelyg žemai.<br>AP nuotr.
JAV federalinis atsargų bankas ir toliau skatins šalies darbo rinkos augimą bei sieks, kad infliacija Jungtinėse Valstijose nesmuktų pernelyg žemai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2013, 11:11 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:27 AM

„Kaip žinote, po kelių mėnesių mano įgaliojimai baigsis. Man gaila, kad atsistatydinant nedarbo lygis šalyje vis dar sieks 7, o ne 5 proc. Tačiau vis dėlto manau, kad įdėjome daug pastangų ir palaikėme JAV ekonomikos atsigavimą po gilios krizės 2008 metais. Svarbu šaliai ir toliau teikti paramą: sugrąžinti žmonėms prarastas darbo vietas ir neleisti kainų augimui smukti per daug žemai“, – teigė B.Bernanke.

Anot banko pirmininko, sutvirtėjus šalies ekonomikai ir smukus nedarbo lygiui, JAV centrinė finansų institucija galės pamažu mažinti šiuo metu taikomos ūkio skatinimo programos apimtis.

„Vėliau bankas turėtų (...) pradėti kelti palūkanų normas“, – nurodė centrinio banko vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.