JAV akcijų indeksai po J.Yellen komentarų pasiekė rekordą

JAV akcijų indeksai, pasibaigus ketvirtadienio prekybai, pasiekė naujus rekordus po to, kai JAV federalinio atsargų banko vykdomą ūkio skatinimo programą komentavo būsimoji banko vadovė Janet Yellen, praneša BBC.

J.Yellen komentarai verslininkus nuramino ir suteikė pasitikėjimo.<br>AP nuotr.
J.Yellen komentarai verslininkus nuramino ir suteikė pasitikėjimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 15, 2013, 11:05 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:49 AM

Per Senato Bankų komiteto posėdį J.Yellen buvo pateikta įvairiausių klausimų apie galimą būsimąjį vadovavimą nuo 2014 metų sausio 31 d. ir jos laukiančias problemas. Per savo pirmąją kalbą Kongrese ji pareiškė, kad 85 mlrd. dolerių vertės obligacijų supirkimo programa yra „prasmingas indėlis į ekonomikos augimą“. Moteris nurodė, kad bankas ir jos vadovavimo metu dės visas pastangas JAV ūkio plėtros lygiui kelti.

Investuotojai buvo sunerimę, kad JAV centrinė finansų įstaiga gali pradėti palaipsniui mažinti ekonomikos skatinimo programą, nes šalies ūkio plėtros duomenys pagerėjo. Visgi J.Yellen komentarai verslininkus nuramino ir suteikė pasitikėjimo.

„Dow Jones“ akcijų indeksas po šių komentarų pakilo 0,35 proc. iki 15876,22 punktų, o „S&P 500“ indeksas pašoko 0,5 proc. iki 1790,62 punktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.