A.Šikšta vadovaus VU Tarptautinio verslo mokyklai

Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos akademinei bendruomenei oficialiai pristatytas naujasis direktorius. Juo tapo vienas geriausių Lietuvos vadybininkų Arūnas Šikšta.

A.Šikšta vadovaus VU Tarptautinio verslo mokyklai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Šikšta vadovaus VU Tarptautinio verslo mokyklai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-25 11:50, atnaujinta 2020-02-20 15:11

„Džiaugiuosi, kad turiu galimybę prisidėti prie VU TVM – pirmosios Lietuvos verslo mokyklos – veiklos ir tolimesnės plėtros. Pasaulio ekonomikos ir aukštojo mokslo rinkos iššūkiai, be abejonės, neaplenks ir mūsų. Tačiau esu įsitikinęs, kad sugebėsime šiems iššūkiams profesionaliai pasirengti bei, per artimiausius metus, tapti viena iš lyderiaujančių verslo mokyklų ne tik Baltijos bet ir visame Rytų ir Centrinės Europos regione“, - susirinkusiems dėstytojams, studentams ir partneriams sakė A.Šikšta.

A.Šikšta ir VU TVM bendradarbiauja ne pirmą kartą – prieš kelis metus jis šioje verslo mokykloje skaitė strateginės rinkodaros ir strateginių pardavimų kanalų vadybos paskaitas, keletą metų dirbo mokyklos taryboje.

„Džiaugiamės, kad naujasis VU TVM vadovas turi tokią didelę patirtį dinamiškoje technologijų vadybos srityje, prestižiniame Vienos ekonomikos ir verslo universitete yra įgijęs Verslo administravimo magistro laipsnį, taip pat atsineša studijų Danijoje bei Norvegijoje patirtį. Esu tikras, kad A.Šikštos sukauptos žinios ir vadovavimo patirtis sėkmingai pasitarnaus ir vykdant bei plečiant VU TVM veiklą“, - sakė laikinai einantis Vilniaus universiteto rektoriaus pareigas prof. habil. dr. Jūras Banys.

Šiemet vasarį A.Šikšta paliko didžiausios šalyje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėjos „Teo LT“ generalinio direktoriaus postą, kurį užėmė nuo 2004-ųjų. Prieš tai jis buvo pirmojo Lietuvoje po Nepriklausomybės atkūrimo savarankiško užsienio kapitalo banko „Hansabankas“ steigėjas, šio, o vėliau ir dar dviejų jungtinių bankų – Hansa-Lietuvos Taupomojo Banko (vėliau – „Swedbank“) – valdybų pirmininkas. Jis taip pat turi darbo Atviros Lietuvos fonde ir užsienio bendrovėse patirties.

Nuo 2013 m., kartu su buvusiu Lenkijos prezidentu L.Walesa ir didžiausią investicinį kapitalą valdančiu Dr.Janu Kulczyku, Čekijos finansų lyderiu Zdaneku Bakala, Vengrijos verslo lyderiu Sandoru Demjanu bei Estijos finansų rinkos ekspertu ir bankininku Indreku Neiveltu, A.Šikšta yra Centrinės ir Rytų Europos ekonominės plėtros instituto (CEED Institute) Varšuvoje valdybos narys.

Spalį jis tapo ir Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro) valdybos nariu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.