Pasaulinės prekybos sutartis gali žlugti

Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) vadovas Roberto Azevedo įspėjo, kad derybos dėl pasaulinės prekybos sutarties gali žlugti. PPO nariai taip ir nesusitarė dėl sutarties teksto, kurį svarstyti turėjo šalių prekybos ministrai kitą mėnesį Balyje vyksiančioje konferencijoje, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 27, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:14 AM

Pasaulinės prekybos sutartis pasaulio ekonomikai galėtų atnešti papildomai beveik 1 trln. JAV dolerių. Tačiau diplomatai iš 159 PPO narių per kelias praėjusias dienas trukusias derybas Ženevoje taip ir nesusitarė dėl kelių sutarties aspektų. Buvo diskutuojama apie naujas taisykles, kurios palengvintų muitinių procedūras ir taip paspartintų prekybą. Taip pat buvo deramasi dėl žemės ūkio ir maisto pramonės produkcijos.

Šalių narių prekybos ministrai susitiks kito mėnesio pradžioje Indonezijoje. R.Azevedo nurodo, kad vargu ar jiems pavyks pradėti derybas dėl sutarties punktų, o dėl taip ir nesuderinto šio dokumento teksto kyla pavojus, kad jokių pasaulinės prekybos susitarimų nepavyks pasiekti. Jis įspėjo, kad „nesėkmė Balyje sukels tragiškas pasekmes daugiašalei prekybos sistemai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.