Į darbo vietą – 8 kandidatai

Anykščiuose po poros mėnesių duris atversiantį sveikatingumo centrą „SPA Vilnius Anykščiai“ užplūdo jame trokštantys dirbti anykštėnai. Į 80 darbo vietų pretenduoja net 630 kandidatų.

Taip atrodysiantis sveikatingumo centras „SPA Vilnius Anykščiai“ duris lankytojams atvers vasario 15 dieną.<br>Vizualizacija
Taip atrodysiantis sveikatingumo centras „SPA Vilnius Anykščiai“ duris lankytojams atvers vasario 15 dieną.<br>Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Dec 7, 2013, 9:53 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:46 PM

Kandidatų į būsimas darbo vietas atrinkimu rūpinasi Klaipėdoje dirbantys psichologai. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Atranka atliekama keliais etapais: pirmiausia skaitomi pretendentų laiškai.

Po to su atrinktaisiais kalbamasi telefonu, galiausiai jie pakviečiami atvykti pokalbio.

„Baisu neįvertinti ir pražiopsoti gerą specialistą. Gal jis nemoka savęs pristatyti ir po trimis motyvacinėmis jo prisistatymo eilutėmis slepiasi puikus darbuotojas“, – svarstė „SPA Anykščiai Vilnius“ generalinis direktorius Valdas Trinkūnas.

Dalis pretendentų yra užsienyje dirbantys arba neseniai iš ten sugrįžę lietuviai. Kai kurie jų dirbo užsienio viešbučiuose restoranų padavėjais, administratoriais, valytojais ar virėjais.

„Šie žmonės įgijo puikios bendravimo su klientais patirties, pramoko užsienio kalbos. O tai jiems suteikia pranašumą prieš tuos, kurie užsienio kalbos nemoka“, – sakė V.Trinkūnas.

Naujasis sveikatingumo centras tikisi sulaukti ir lankytojų iš užsienio.

Virėjo ir konditerininko specialybę turintis anykštėnas 27 metų Matas Žiliukas ketverius metus dirbo viename Norvegijos restorane. Išgirdęs apie Anykščiuose statomą sveikatingumo centrą, jis tiesiai iš užsienio paskambino V.Trinkūnui.

Grįžęs į Lietuvą jaunas vyras su verslininku susitiko ir pasakė norintis gyventi ir pagal specialybę dirbti Anykščiuose.

Dabar Mantas – būsimasis duris atversiančio viešbučio restorano virtuvės vadovas. Jo gyvenimo draugė Orinta taip pat tikisi gauti darbą sveikatingumo centre.

Tiesa, kol kas „SPA Vilnius Anykščiai“ didelių algų nežada. Tačiau teigiama, kad po kurio laiko atlygis už darbą turėtų didėti ir pasiekti bendrovės „SPA Vilnius“, esančios Druskininkuose, aptarnaujančio personalo algų lygį. Jis didesnis nei šalies vidurkis – 2800 litų.

„Mes stengsimės įdarbinti kuo daugiau Anykščių ir miesto apylinkių gyventojų.

Net ir vietos ūkininkus kvietėme auginti ekologiškas daržoves ir parduoti mūsų viešbučio virtuvei“, – sakė V.Trinkūnas.

Įsivažiavus centro veiklai, jame turėtų dirbti iki 100 darbuotojų.

Atidarys trečią sveikatingumo kompleksą

Bendrovės „SPA Vilnius Anykščiai“ atidarymas numatytas kitų metų vasario 15 dieną. Tai bus 4 žvaigždučių viešbutis, SPA centras su mineralinio vandens baseinu, lauko pirčių kompleksu, baseinu vaikams.

Į šį projektą investuota dvylika milijonų litų.

Anykščiuose įsikurs jau trečiasis bendrovės „SPA Vilnius Group“ sveikatingumo kompleksas. Vienas centras veikia Vilniuje, kitas Druskininkuose. Pastarasis yra didžiausias – jame yra net 330 vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste