Ties proto riba: japonė rengia keliones žaislams

Jei patys neišgalite nusipirkti atostogų kelialapio, išsiųsite pakeliauti bent savo numylėtą pliušinį meškį. Tokią paslaugą siūlo japonų kelionių agentūra. Japonai ne tik pasiima jūsų mylimą žaislą pasidairyti po pasaulį – kad tai įrodytų, nufotografuoja jį, pozuojantį prie lankytinų vietų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2013, 3:52 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:39 PM

„Unagi“ kelionių agentūra turi gausybę pasiūlymų, atitinkančių kiekvieno garbanoto kompaniono piniginės storį. Pavyzdžiui, dienos pasižvalgymas po Japonijos sostinės Tokijo įžymias vietas kainuoja 45 JAV dolerius. Prie šios sumos reikėtų pridėti išlaidas, kiek kainuoja žaislo kelionė iš ir į šeimininko namus.

Kuo drąsesnis meškis – tuo nuotykių kupinesnė jo kelionė. Vizitai po senojo Kioto šventyklas atsieis 95 JAV dolerių, rašo businessinsider.com.

„Kai kurie klientai prie šių kelionių prisijungia tik dėl to, kad jiems tai – linksma. Tačiau yra žmonių, kurie pasižvalgyti po pasaulį išsiunčia savo minkštus žaislus it jie būtų šeimininkų įgaliotiniai. Tokie žmonės guli ligoninėse, yra neįgalūs ar tiesiog yra pernelyg užsiėmę“, - agentūrai AFP pasakojo kelionių operatorė Sonoe Azuma.

„Klientė paprašė manęs paimti drauge jos kompanioną ir užlipti laiptais pasižvalgyti po siaurą gatvelę, nes ji pati ten negali patekti dėl to, kad sėdi neįgaliųjų vežimėlyje. Kita paprašė jos žaisliniam gyvūnui surengti atostogas, kuriose būtų daug saulės, mat ji dėl odos ligos negali kaitintis saulėje“, - pasakojo S.Azuma.

Anketoje, kurią turi užpildyti į kelionę minkštą žaislą pasiruošęs siųsti šeimininkas, yra ir tokių klausimų: koks turisto vardas, ar jį pykina važiuojant automobiliu, ar užsupa plaukiant laivu, ar alergiškas maistui. Žaislo šeimininko prašoma nupasakoti, koks keliautojo charakteris, kokių turi pomėgių.

Kelionėje po Tokiją, prie kurios prisijungė agentūros AFP darbuotojai, dalyvavo ir tigras iš Osakos, ryklys iš Kanagavos, „Hello Kitty“ iš Hyogo. Po to, kai ankstyvą rytą turistams buvo trumpai papasakota, ko laukti kelionėje, supakuotus juos išvežė pasižvalgyti po Japonijos sostinę.

39-erių S.Azuma, anksčiau dirbusi finansų srityje, kad ir kaip keistai beatrodytų, į savo naująjį darbą žiūri labai rimtai. „Bet kas galėtų nufotografuoti minkštą žaislą. Tačiau turi šį darbą atlikti taip, lyg rūpintumeisi kitų žmonių vaikais“, - savo požiūrį į darbą pasakojo moteris.

S.Azuma žaislams netgi pasiuva kostiumus. Pavyzdžiui, jei turistui tenka miegoti japoniškoje užeigoje, jis aprengiamas kimono. Moteris sako, kad tai leidžia pradžiuginti tuos žaislų šeimininkus, kurie savo numylėtinių kelionę seka internetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.