Inovatyvios paslaugos atnešė pripažinimą

Metų paslaugos įmone tapo mokslinių tyrimų centras „Biotechpharma“, Metų vadybos inovacijos apdovanojimas skirtas „Danske Bank“, Intelektualiausia darbo vieta pripažinta Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos virtuali auditorija. Lietuvos verslo konfederacija vakar apdovanojo pirmą kartą vykusių rinkimų „Metų paslauga 2013“ nugalėtojus. Apdovanojimus pelnė ir skirtingų sričių įmonės, kurios paslaugoms pritaikė pažangias technologijas.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Dec 13, 2013, 7:31 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:38 PM

Dar neatrasta sritis

Aukštųjų technologijų bendrovės „Biotechpharma“ įkūrėjui ir vadovui Vladui Bumeliui įvairių apdovanojimų teko atsiimti ne kartą.

Tačiau jis tikino, kad kiekvienas įvertinimas yra paskata nuolat veržtis į priekį: „Tokia žmogaus prigimtis – jis nori būti apdovanotas, kad kiti pagirtų.“

Įmonei „Biotechpharma“ apdovanojimas skirtas už tarptautinių vaistų technologijų kūrimą ir biologinių vaistų medžiagos gamybą klinikiniams tyrimams.

„Kai apdovanojama už paslaugą, labai svarbu visai Lietuvai. Kartais mes galbūt nelabai įvertiname paslaugų srities svarbą. Kai buvau gamybininkas, ir pats to nesupratau.

Dabar regiu, kad paslaugų sektoriuje yra dar tiek daug neatrastų idėjų, kurios guli čia pat. Jas reikia tiesiog pagriebti ir daryti verslą“, – kalbėjo V.Bumelis.

Jis įsitikinęs, jog paslaugos neturi sienų.

„Kalbant apie mūsų paslaugą – technologijas – man liūdna, kad Lietuvoje nėra žmonių, kurie norėtų ja pasinaudoti. Dabar naudojasi tai JAV, tai Didžiosios Britanijos ar Izraelio įmonės.

Tačiau aš tikiu, kad praeis penkeri metai ir lietuviai sakys: „Sukurkite technologiją, o aš statysiu gamyklą“, – kalbėjo mokslo tyrimų centro „Biotechpharma“ vadovas.

Vienu šūviu – du zuikiai

Net dviem apdovanojimais buvo įvertintas „Danske Bank“. Metų vadybos inovacijos prizas skirtas už veiklos optimizavimo sistemą, sukurtą remiantis „Lean“ sistemos principais.

Metų paslauga finansų sektoriuje pripažinti „Danske Bank“ mobilieji mokėjimai, leidžiantys atlikti pavedimus nemokamai SMS žinute ir žinant tik gavėjo mobiliojo telefono numerį.

„Mūsų darbas – daryti tai, ko reikia klientams. Jei tai pastebima, yra be galo svarbu. Juolab už paslaugas esame apdovanojami pirmą kartą.

Buvome įvertinti ir kaip metų investuotojai, ir už socialinę atsakomybę. Bet svarbu būti įvertintiems už tai, dėl ko iš viso esame rinkoje“, – džiaugėsi „Danske Bank“ vadovas Gintautas Galvanauskas.

Moko per atstumą

Intelektualiausios darbo vietos nominacija Tarptautinei teisės ir verslo aukštajai mokyklai įteikta už virtualią auditoriją.

Virtualioje erdvėje sukurta dėstytojo darbo vieta leidžia teikti nuotolinio mokymo paslaugas.

„Jaunam žmogui, kuris ateina studijuoti, nebereikia senų metodų. Daug ką jis randa internete. Jam reikia asmenybių.

Suteikdami intelektualią aplinką dėstytojui palengviname jam darbą, sutaupome jam energijos. Juk daug ką jis gali daryti iš namų, kad ir konsultuoti studentus“, – kalbėjo Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos direktorė Daiva Daugvilienė.

Jau dešimtmetį ši aukštoji mokykla bendradarbiauja su verslo asociacijomis, dažniausiai jų keliai susikerta kuriant naujas studijų programas.

„Bendraujame ir dėl praktikos vietų studentams.

Mūsų absolventai puikiai įsidarbina ir daro svaiginamą karjerą“, – sakė D.Daugvilienė.

Klientai visame pasaulyje

Metų paslaugos transporto sektoriui apdovanojimas skirtas įmonei „Ruptela“ už sukurtą vairuotojų ekonomiško vairavimo sprendimą.

Jis leidžia įvertinti ne tik vairavimo stilių ir pateikti rezultatus ataskaitoje, bet ir informuoti patį vairuotoją apie jo daromas klaidas prie vairo. Šią naujovę jau mėgina klientai iš 70 šalių.

„Mūsų įmonė pati kuria sprendimus, produktus, paslaugas. Viską atliekame nuo idėjos iki jos įgyvendinimo“, – sakė „Ruptelos“ vadovas Andrius Rupšys.

Informacinių technologijų sektoriaus metų paslaugos vardą pelnė Lietuvos pašto neseniai įdiegta elektroninė pristatymų sistema, kuri leidžia valstybės institucijoms tiek tarpusavyje, tiek su juridiniais bei fiziniais asmenimis keistis duomenimis elektroniniu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.