Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai įvertino geriausius

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai (PPA) pagerbė geriausius regiono verslininkus, aktyviausius rūmų narius. Tarp apdovanotųjų – ir geras sąlygas verslui kuriančio Kauno rajono meras.

Daugiau nuotraukų (1)

Jaunė Kristinaitė

2013-12-14 23:12, atnaujinta 2018-02-19 20:03

Jau ne vieną dešimtmetį Kaune vyksta metiniai verslininkų pagerbimo vakarai, ir juose kasmet dalyvauja šimtai verslo, valdžios, akademinės bendruomenės, socialinių partnerių, kitų Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovų.

Toks didelis būrys susirenka ne vien dėl to, kad rūmai – viena didžiausių verslą vienijančių organizacijų regione (beveik 400 narių), bet ir norint pagerbti už nuopelnus apdovanojamus kolegas, pasilinksminti bendraminčių būryje ir bent trumpam pamiršti verslo riziką, kreditus, konkurenciją ir kitas kasdienes, bet amžinas problemas.

Įsisiūbavo klubinė veikla

Pasak Kauno PPA rūmų prezidento Benjamino Žemaičio, į metinį verslininkų pagerbimo vakarą kasmet renkasi verslo elitas, kuris kuria ne tik verslą, darbo vietas, bet ir socialinę pridėtinę vertę visuomenei.

Šiemet ypač įsisiūbavo klubinė veikla. Rūmuose veikia septyni klubai – Rūmų bendruomenės, Verslo vadovų, Eksportuotojų, Kauno finansininkų, Personalo vadovų, šiemet tik susikūręs ir Savanorių prospektą gėlėmis papuošęs filantropų klubas „Verslas Kaunui“, Verslo moterų tinklas.

Verslo žmonės esą vis labiau ir giliau supranta solidarumo, bendruomeniškumo ir pilietiškumo svarbą sprendžiant tiek savivaldos, tiek globalias eurointegracijos problemas.

Kaunas yra įsteigęs Verslo tarybą – pirmąją tokio pobūdžio patariamąją instituciją prie savivaldybės. Šis modelis jau plinta į kitas savivaldybes, steigiama ir nacionalinė Verslo taryba.

Darbo žvaigždę įsisegė meras

Darbo žvaigždė yra aukščiausias Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimas, teikiamas už ypatingus nuopelnus šalies verslui ar Rūmų sistemos plėtrai. Šis ženklas įsteigtas 1938 metų gruodžio mėnesį, pirmą kartą įteiktas 1939-ųjų pradžioje.

Bronzine darbo žvaigžde šiemet pasipuošė bendrovės „Serfas“, kuri viena pirmųjų Baltijos valstybėse sertifikavo savo gaminius Švedijoje, Norvegijoje, Lenkijoje ir Suomijoje, vadovas Saulius Valunta.

Už nuopelnus šalies verslui bronzine darbo žvaigžde apdovanotas ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Tarp 53 ne miesto savivaldybių 2013 metais geriausiai įvertintas Kauno rajonas, surinkęs 68,4 balo iš 100 galimų. Kauno rajono savivaldybėje sukurtos geros verslo sąlygos.

Ir darbo vietos, ir labdara

Mažasis eksporto prizas atiteko bendrovei „Dovaina“, kuri nuolat užkariauja naujas eksporto rinkas. Šiais metais šios įmonės eksporto dalis pardavimo pajamose sudaro per 70 procentų.

Nominacija „Už svarų indėlį bendruomenei“ yra skirta padėkoti įmonėms, kurios vykdė projektus, orientuotus į ilgalaikį bendruomenės klestėjimą, labdaringą veiklą, bendruomenės tradicijų, paveldo išsaugojimą, sukūrė naujų darbo vietų. Šią nominaciją pelnė uždaroji akcinė bendrovė „Iceco“.

Rūmų ambasadoriais už asmeninį indėlį, bendruomenės telkimą, narystės sklaidą, naujų bendradarbiavimo formų siūlymą, rūmų vardo viešinimą 2013-aisiais tapo bendrovės „Aurita“ vadovė Vaida Butkuvienė ir „Mantingos“ generalinis direktorius Kęstutis Svitojus.

Aktyviausiais rūmų nariais pripažintos bendrovės „Metga“, „Ekofrisa“, Informacinio saugumo agentūra, Marijampolės kolegija.

Metų profesinio rengimo institucija tapo Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.