Graikijai nepavyko suminkštinti kreditorių širdžių

Graikijos finansų ministras Yannis Stournaras pirmadienį pranešė, kad derybos su šalies užsienio kreditoriais baigėsi be rezultatų – šalims nepavyko pasiekti susitarimo dėl eilinės finansinės paramos dalies, 1 mlrd. eurų, skyrimo, informuoja „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 17, 2013, 8:42 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:17 PM

„Ne, susitarimas nepasiektas“, – sakė ministras po derybų dėl smarkiai įsiskolinusios ginklų gamintojos „Hellenic Defence Systems“ (EAS) ateities. Šios valstybinės kompanijos veiklą kruopščiai tikrina atvykę auditoriai.

Vadinamojo kreditorių trejeto – Europos Komisijos, Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Europos centrinio banko (ECB) – atstovai Atėnus palieka antradienį. Kreditorių trejetas Atėnuose lankėsi savaitę. Jie turėjo parengti ataskaitą apie šalies pažangą diegiant reformas, nuo kurios priklausys, ar šaliai bus išduota eilinė paramos dalis.

Susitarimas dėl EAS restruktūrizavimo yra viena iš sąlygų siekiant, kad šaliai būtų paskirta gyvybiškai svarbi 1 mlrd. eurų parama.

Auditoriai taip pat atidžiai išnagrinėjo pastangas privatizuoti sunkumų kamuojamą valstybinę kalnakasybos kompaniją LARKO ir vilkikų gamintoją ELVO, taip pat tokius klausimus kaip naujojo turto mokesčio projektas bei privataus sektoriaus restruktūrizavimas.

Po susitikimo su šalies premjeru Antoniu Samaru Y.Stournaras atvirai abejojo, ar euro zonos finansų ministrai, susitinkantys antradienį Briuselyje, pritars dar vienos finansinės paramos dalies skyrimui.

Neatsižvelgiant į tai, ar 1 mlrd. eurų parama bus išduota ar ne, kreditorių trejetas į Atėnus sugrįš sausį aptarti kitų jautrių klausimų, susijusių su reformomis šalyje.

Graikija tikisi pradėti pirmininkavimą Europos Sąjungai (ES) sausį nejausdama spaudimo dėl sunkių derybų su savo kreditoriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.