Rusija ruošiasi atšaukti lietuviškų pieno produktų importo draudimą

Antradienį Rusijos naujienų agentūra RIA pranešė, kad Rusija ruošiasi atšaukti spalį įvestą lietuviškų pieno produktų draudimą, skelbia „Reuters“.

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovė pažymėjo, kad Rusija ir Lietuva išsprendė nesutarimus derybų metu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovė pažymėjo, kad Rusija ir Lietuva išsprendė nesutarimus derybų metu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 24, 2013, 11:26 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:12 PM

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovė pažymėjo, kad Rusija ir Lietuva išsprendė nesutarimus derybų metu.

„Nuo šiandien, remiantis susitikimo rezultatais, bus ruošiami dokumentai, leidžiantys įvežti pieno produktus“, valstybės valdoma RIA cituoja laikinosios „Rospotrebnadzor“ vadovės Anos Popovos žodžius.

ELTA primena, kad „Rospotrebnadzor“ nuo spalio 7 dienos uždraudė lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją. Spalio 21-25 dienomis Lietuvoje lankėsi „Rospotrebnadzor“ ekspertai nurodė sąlygas, kuriomis būtų atkurtas lietuviškų pieno gaminių tiekimas Rusijos rinkoms.

Lietuvoje ir ES Rusijos sankcijos vertinamos kaip politiniai veiksmai.

Rusija nuolat kritikuojama dėl prekybinių suvaržymų, kurių priežastys yra akivaizdžiai politinės. Per pastarąjį dešimtmetį panašūs draudimai buvo įvesti vyno ir mineralinio vandens importui iš Gruzijos, vyno importui iš Moldovos, daržovių importui iš Europos Sąjungos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.