R.Šadžius bijo, kad latviai nuvilios investuotojus

Nuo sausio 1-osios Latvijai įsivedus bendrąją Europos Sąjungos (ES) valiutą eurą, ji investuotojams gali tapti patrauklesne už Lietuvą. Kita vertus, Lietuva šį Latvijos pranašumą gali atsverti, jei tik sugebės priartėti prie euro, sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

Nuo naujųjų metų latviai įsives eurą.<br>123rf nuotr.
Nuo naujųjų metų latviai įsives eurą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 30, 2013, 11:52 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:06 PM

Ministras pabrėžė, kad Latvija yra viena iš pagrindinių Lietuvos ekonominių partnerių, todėl šalyje turėtume sulaukti ir pozityvių reiškinių, susijusių su kaimynų pasiekimais.

„Latvijoje išaugęs vartojimas, augantys atlyginimai galėtų patempti mūsų įmonių, kurios eksportuoja į Latviją, ekonominę padėtį“, – pirmadienį prognozavo ministras.

„Neigiamas faktorius Lietuvai būtų investicijų atitraukimas nuo Lietuvos, tačiau su tuo galėtume kovoti tvirtai pasiryžę įvesti eurą nuo 2015-ųjų sausio 1 dienos. Tada ilgalaikes investicijas planuojantis verslininkas galbūt į tą vienerių metų skirtumą neatsižvelgtų, o žiūrėtų verslo sąlygų“, – teigė R.Šadžius.

Vis dėlto finansų ministras laikėsi nuomonės, kad Lietuva – tik per vieną žingsnį nuo euro, todėl galimų negatyvių pasekmių mūsų šalis turėtų išvengti.

„Šiuo metu Lietuva jau atitinka Mastrichto kriterijus, vienintelis skaičius, kuris nėra aiškus – tai 2013 m. valdžios sektoriaus deficitas. Nėra aiškus ta prasme, kad jis dar nesuskaičiuotas ir Eurostat'o nepaskelbtas (...). Turiu rimto pagrindo manyti, kad 3 proc. neviršysime ir visus Mastrichto kriterijus balandį-gegužę turėtume atitikti“, – teigė R.Šadžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.