Ką su likusiais latais daryti lietuviams?

Jūsų kišenėje užsiliko latų? Bloga žinia – didieji šalies bankai, kaip antai SEB, „Swedbank“, DNB jau iš anksto informavo savo klientus, kad kaimyninės šalies valiutą priims tik iki paskutinės 2013 metų dienos. Visgi yra ir gera žinia.

Latus galima iškeisti ir Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Latus galima iškeisti ir Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:51 PM

Lietuvos banko atstovai pripažino, kad ir jie sulaukia nemažai skambučių iš gyventojų, kurie turi užtaupę keletą latų. Pats Lietuvos bankas jiems niekuo negali padėti, mat valiutos nekeičia – tai ne jo funkcija. Bet mes žinome, kur latus galite išsikeisti nekirtę Latvijos sienos.

Lietuvos bankas sulaukė pranešimo iš Medicinos banko, kad šis ir toliau supirkinės latus visuose savo padaliniuose. Jeigu nerimaujate, keli iš Medicinos banko padalinių veikia visą parą sostinės centre Mindaugo gatvėje įsikūrusiame „Maxima“ prekybos centre, prie Geležinkelio stoties bei Tarptautiniame Vilniaus oro uoste.

Be Vilniaus kiti banko skyriai yra mažesniuose šalies miestuose.

Latvijos latų banknotai superkami po 4,76 Lt už vieną latą, o metalinės Latvijos latų monetos (1 ir 2 latai) - po 4,43 Lt už vieną latą. Latvijos santimai nebus superkami.

Latas ir euras vienu metu Latvijoje cirkuliuos tik pirmąsias dvi savaites. Tačiau vėliau 302 pašto skyriuose Latvijoje latą bus galima nemokamai išsikeisti nustatytu kursu iki kovo 31 dienos, o bankuose – iki birželio 30 dienos.

Nacionalinė Latvijos valiuta į eurus keičiama pagal dabartinį santykį – 0,70284 lato už eurą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.