Iš Suomijos įvežtos nesaugios šaldytos uogos išimtos iš prekybos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad vykdomas skubus tyrimas dėl rinkoje

Visą tikrinimų metu rastą šaldytų uogų likutį - 102 pakuotes po 300 g nurodyta saugiai sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Visą tikrinimų metu rastą šaldytų uogų likutį - 102 pakuotes po 300 g nurodyta saugiai sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 4, 2014, 6:38 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:58 PM

Tyrimo metu nustatyta, kad į Lietuvą iš Suomijos buvo įvežta 14 pakuočių po 200 g šaldytų aviečių „Rainbow Raspberries“ (tiekėjas „Inex Partners OY“, kilmės šalis Lenkija) ir 112 pakuočių po 300 g šaldytų aviečių ir mėlynių mišinio „Rainbow Kuningatarmarjat“ (gamintojas Polarica Poland sp..zoo., Lenkija). Šiomis uogomis prekiauta UAB „Prisma LT“ prekybos tinkle.

Kauno ir Vilniaus valstybinių maisto ir veterinarijos tarnybų inspektoriams patikrinus visas šio prekybos tinklo parduotuves nustatyta, kad, gavus informaciją iš tiekėjų, visos nesaugių produktų partijos išimtos iš rinkos ir saugomos atskirai nuo kitų maisto produktų, tačiau iki tol vartotojams jau buvo parduotos 24 šaldytų uogų pakuotės.

Visą tikrinimų metu rastą šaldytų uogų likutį - 102 pakuotes po 300 g nurodyta saugiai sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.