Estijos Finansų inspekcijos vadovas: šalyje bankams taikomos per mažos baudos

Estijos finansų priežiūros institucijos valdybos pirmininkas Raulis Malmsteinas pirmadienį pareiškė, kad Estijoje bankams taikomos baudos – mažiausios Europoje. Didžiausia galima nuobauda komerciniam bankui siekia 32 tūkst. eurų, praneša naujienų portalas erp.ee.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 6, 2014, 1:38 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:57 PM

Vadovo pareigas einantis nuo 2005 m. užimantis ir pasitraukiantis iš jų šių metų sausį pareigūnas kalbėjo: „Finansų inspekcijai nepavyko įtikinti Teisingumo ministerijos. Finansų sektoriuje siekėme didesnių baudų – kad šios būtų proporcingos nuostoliams“.

Kadangi baudos Estijos finansų sektoriuje yra labai mažos, inspekcija bankams baudų netaiko, o bando juos įtikinti, kad norėdami išlaikyti reputaciją šie patirtus nuostolius turėtų kompensuoti patys. Toks būdas, esą yra gerokai efektyvesnis nei ginčai su finansų institucijomis teismuose.

Anksčiau Estijos finansų priežiūros institucijos nutarimu bankai SEB ir „Swedbank“ kompensavo investuotojams daugiau nei 20 mln. eurų, kuriuos šie dėl bankininkų klaidų prarado krizės metu.

„Tomis dienomis tiek finansų sektoriui, tiek ir Estijos visuomenei buvo būdingas godumas“, – priminė R.Malmsteinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.