Vilniečiai nepatenkinti transportu, bet džiaugiasi prekybos centrais

Vilniečiai labiausiai nepatenkinti

Vilniečiai labiausiai nepatenkinti visuomeniniu transportu ir gatvių bei pastatų būkle.<br>V.Balkūno nuotr.
Vilniečiai labiausiai nepatenkinti visuomeniniu transportu ir gatvių bei pastatų būkle.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2014, 12:19 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:59 PM

Didžiausios problemos, su kuriomis vis dar susiduria Vilnius, jo gyventojų nuomone, yra sveikatos apsauga, nedarbas ir kelių infrastruktūra. Tai parodė „Flash Eurobarometer“ tyrimas apie gyvenimo kokybę Europos miestuose, kurį atliko Lietuvos rinkos tyrimų bendrovė TNS LT.

„Vilnius patenka tarp 11-os didžiųjų Europos miestų ir sostinių, kur mažiau nei pusė gyventojų, vertindami infrastruktūrą ir aplinką savo mieste, yra patenkinti visuomeniniu transportu. Europiečiai šiuo klausimu nusiteikę daug palankiau – daugiau nei pusėje tirtų Europos miestų visuomeniniu transportu patenkinti 7 iš 10 gyventojų“, – pranešime teigė TNS LT specialistė Rūta Matulaitienė.

Pusė vilniečių nurodė, kad yra patenkinti pastatų ir gatvių būkle savo rajone, tačiau Vilnius patenka į Europos Sąjungos sostinių 11-uką - jų gyventojai labiausiai ja nepatenkinti.

Apklausos duomenimis, 79 proc. Vilniaus gyventojų patenkinti viešosiomis miesto erdvėmis - turgumi, aikštėmis ir kitomis. Šis rodiklis, lyginant su 2009 metais, pakilo 13 punktų.

92 proc. vilniečių teigė esantys patenkinti prekybos centrų prieinamumu - pagal šį rodiklį Vilnius atsilieka tik nuo Švedijos sostinės Stokholmo.

Kultūros objektais – teatrais, koncertų salėmis, muziejais, bibliotekomis - patenkinti 83 proc. apklaustų vilniečių, ugdymo įstaigomis - 58 proc., sporto objektais (salėmis, stadionais) - 38 procentai.

Apklausa parodė, kad gydytojais ir ligoninėmis patenkintų ir nepatenkintų yra po 48 proc. V ilniaus gyventojų. Rygoje šiomis paslaugomis nepatenkinti 53 proc., Taline - 37 proc. gyventojų.

59 proc. vilniečių teigė esantys patenkinti oro švara, 68 proc. teigiamai vertina triukšmo lygį, 61 proc. – miesto švarą.

Lyginant 2009-ųjų metų tyrimu, Vilnius patenka tarp Europos miestų gyventojų, kurių pasitenkinimas žaliosiomis erdvėmis išaugo labiausiai (14 punktų) ir dabar siekia 75 procentų.

„Flash Eurobarometro“ tyrimas atliktas 2012 metų lapkričio- gruodžio mėnesiais, 27-iose tuometinėse ES šalyse bei dar 5 Europos šalyse. Telefoninio interviu būdu apklausta 71 tūkst. gyventojų iš 79-ių Europos miestų ir 4 didžiųjų miestų priemiesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.