Parduotuvėms - įpareigojimas priimti nereikalingus prietaisus

Aplinkos ministras V.Mazuronis žadėjo domėtis šiuo klausimu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2014, 3:21 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:41 PM

2013 metais, Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, užregistruoti 1189 elektronikos ir buitinių prekių gamintojai bei importuotojai.

Statistikos departamento skaičiavimais, Lietuvoje 2011 metų pabaigoje buvo 1148 mažmeninės prekybos parduotuvės, kurios prekiauja elektronika ir buitine technika ir kurių plotas viršija 400 kvadratinių metrų.

Aplinkos ministerija dar aiškinsis sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio informaciją, kad panaudotų baterijų surinkimo vietos įrengiamos vaikų darželiuose.

„Sako, kad vaikų darželiuose yra įrengiamos tokios atliekų surinkimo dėžės. Bet žinote, visokių cheminių medžiagų ten gali būti. Norėjau tik atkreipti dėmesį, kodėl taip yra. Ar tai yra nustatyta poįstatyminiame akte, ar šitame įstatyme? Tokį skundą mes gavome“, - sakė V.Andriukaitis.

Aplinkos ministras V.Mazuronis žadėjo domėtis šiuo klausimu.

„Galbūt tai būna darželių iniciatyva, kad vaikai būtų pratinami prie tokių dalykų - ar pasiaiškinsiu. Bet tikrai sutinku su jūsų pastaba - to neturėtų būti“, - sakė aplinkos ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.