Kelionė lėktuvu į Rusiją – visiškai be skysčių

Rusijoje įvedamos naujos rankinio bagažo lėktuvuose vežimo taisyklės – keleiviams draudžiama su savimi turėti bet kokį kiekį skysčių. Viską, kas teliūskuoja, reikia atiduoti į bagažą, rašo „Lietuvos rytas“.

Rusijoje į lėktuvo saloną nebegalima įsinešti net minimalaus kiekio skysčių.
Rusijoje į lėktuvo saloną nebegalima įsinešti net minimalaus kiekio skysčių.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Jan 11, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:53 PM

Tokį potvarkį išleido federalinė agentūra „Rosaviacija“. Iki tol Rusijos oro uostuose galiojo tarptautinės taisyklės, pagal kurias rankiniame bagaže buvo galima laikyti iki 100 gramų skysčių. Dabar draudimas taikomas net nagų lako buteliukams.

Keleiviai šmaikštauja – esą „Rosaviacija“ nusprendė, kad teroristai sukūrė itin didelio galingumo sprogmenį, kurio 1 gramas pajėgs lėktuvą sudraskyti į gabalus.

Naujuoju potvarkiu pasipiktino net Valstybės Dūma: ką daryti keleiviams, skrendantiems į tarnybinę kelionę tik su vienu portfeliu, kuriame yra ir asmeninės higienos priemonės?

Federalinis transporto ministras Maksimas Sokolovas, kuriam pavaldi „Rosaviacija“, jau buvo priverstas pataisyti potvarkį – leisti rankiniame bagaže vežti bent vaistus ir vaikų maistą, įsitikinus, kad jie nežalingi.

„Aviacijos saugumo tarnybos darbuotojai turės teisę atidaryti flakonus ir įsitikinti, kad juose iš tiesų vežami atitinkami vaistai“, – pareiškė M.Sokolovas.

Todėl didžiųjų – Maskvos Šeremetjevo, Sankt Peterburgo Pulkovo ir kitų oro uostų keleiviai jau įspėti, kad reisai gali vėluoti dėl papildomos kontrolės.

„Šis sprendimas – kažkokia kvailystė. Juo labiau kad iš anksto apie tai neįspėjo, naujoves įvedė staiga“, – vis dėlto piktinasi Visuomeninių rūmų ekspertas Dmitrijus Davydenka.

„Rosaviacija“ remiasi tuo, kad šalyje padidėjo terorizmo pavojus. Juk tai parodė išpuoliai Volgograde, kur sprogimai nugriaudėjo geležinkelio stotyje ir troleibuse. Per atakas žuvo mažiausiai 34 žmonės.

Bet nepriklausomi saugumo specialistai primena, kad užkirsti kelio teroristiniams išpuoliams niekuomet nepavyksta paskutinę akimirką – jiems reikia ruoštis iš anksto.

Tai reiškia, kad „buteliukų draudimas“ tik parodo Rusijos tarnybų, turinčių pažaboti terorizmą, bejėgiškumą.

Beje, skysčių vežimo taisyklės tarptautiniais maršrutais Rusijoje nepakito. Nuspręsta kol kas nedaryti sau gėdos prieš Europą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?