Ant kinų farmacijos įmonės krinta kyšininkavimo šešėlis

Didžiausia Kinijos farmacijos įmonė "Sinopharm" praneša, kad du jos buvę vadovai kaltinami kyšininkavimu - pradėtas tyrimas. Vieną iš kaltinamųjų, buvusį įmonės viceprezidentą, policija sulaikė praėjusią savaitę, taip pat korupcija kaltinamas ir buvęs žemesnio rango vadybininkas, pranešė naujienų agentūra BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:47 PM

"Sinopharm" nurodė, kad buvęs viceprezidentas praėjusį mėnesį atsistatydino "dėl asmeninių priežasčių".

Šiuo metu "Sinopharm" laikoma pelningiausia Kinijos bendrove, pažeidusia įstatymus šalies farmacijos sektoriuje. Paviešinus informaciją, "Sinopharm" akcijų vertė smuko daugiau kaip 2 procentais.

Praėjusiais metais panašių kaltinimų susilaukė ir britų "GlaxoSmithKline". Ji buvo apkaltinta papirkinėjusi gydytojus, kad šie reklamuotų įmonės produkciją.

Užtat šiemet "GlaxoSmithKline“ pirmoji pasaulyje paskelbė nebemokėsianti gydytojams už sukurtų vaistų pristatymą konferencijose, o pardavimo vadybininkų atlyginimai nebepriklausys nuo išrašytų receptų ar parduotų vaistų kiekio.

Bendrovės „GlaxoSmithKline Lietuva“ vadovas Kęstutis Čereška teigė, kad šios naujovės palies ir mūsų šalies medikus, ir farmacijos srityje dirbančius vadybininkus.

„Naujos etinės nuostatos – iššūkis visiems. Pirmiausia tai susiję su vidiniais pokyčiais bendrovėje. Todėl iki 2016-ųjų bus atsisakyta darbuotojų premijavimo pagal medikamentų pardavimo rodiklius“, – aiškino K.Čereška.

Vadybininkų darbas bus vertinamas pagal jų kompetenciją, gebėjimus ir žinias. Tad jie neturės tikslo skatinti gydytojų išrašyti kuo daugiau kompensuojamųjų vaistų receptų.Kitas svarbus žingsnis – Lietuvos medicinos bendruomenė bus remiama kitokiais būdais nei iki šiol. Todėl gydytojams nebus mokami honorarai už paskaitas apie naujų medikamentų veikimą, nebus remiamas gydytojų dalyvavimas tarptautinėse konferencijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.