Sniegas už lango slidininkų veiduose pagaliau įžiebė šypseną

Kelionių agentai pajuto: sniegas už lango pakėlė nuotaiką slidžių aistruoliams. Ūgtelėjo ir kelionių agentūrų viltys, kad slidinėjimo kelionių į pigesnius Slovakijos ar Ukrainos, kur žiema irgi nesnieginga, kurortus nebereikės atšaukti ar rūpintis, kaip jas nukelti į vėlesnį laiką.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2014-01-13 16:36, atnaujinta 2018-02-17 14:47

„Šiandien išties netyla skambučiai. Kas antras klientas domisi slidinėjimu. Manau, tai Lietuvoje iškritusio sniego nuopelnas, psichologinis poveikis“, - kalbėjo kelionių agentūros „Kelionių akademija“ atstovė Miglė Liberytė.

Žiemos pramogų keliones parduodančioms agentūroms ši žiema nemenkai apkarpė slidinėjimo kelialapių pardavimą. Ypač toms, kurios turi nemažai klientų, linkusių pernelyg neišlaidauti ir rinktis pigesnes pramogas Slovakijoje ar Ukrainoje.

Sausį į Slovakiją ar Ukrainą vykti norėję lietuviai arba nukeldavo išvyką į vėlesnį laiką, arba susitaikydavo su tuo, kad vietoj trasų ir slidžių teks rinktis pasivaikščiojimus ir grožėjimąsi apylinkėmis. Dalis kelionių buvo atšaukiamos, mat nesusirinkdavo grupė norinčiųjų vykti.

„Gryno sniego šiemet nėra tiek daug. Tačiau Austrija ar Italija nesiskundžia jo stygiumi“, - sakė agentūros M.Liberytė. Ji vylėsi, kad sausio antrąją pusę viskas stos į savo vėžes po gana prasto gruodžio ir nykokos sausio pradžios.

„Jei buvo suplanuota vykti į artimesnius kalnus – Tatrus Slovakijoje, dalis klientų prašė nukelti kelionę į vasarį, dalis važiavo vis tiek, tačiau pažintiniais tikslais.

Slidinėjimo atostogos juk planuojamos iš anksto, tad keliones žmonės pirko spalį, lapkritį tikėdami, kad sniego bus pakankamai“, - kalbėjo kelionių agentūros „Zigzag“ atstovė Juzakėnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.