„Redirected/Už Lietuvą!“ stebina: uždirbo milijoną per savaitgalį

Eilės prie kasų, pilnos kino teatrų salės, papildomi seansai ir sumušti visi rekordai – taip praėjusį savaitgalį startavo naujas režisieriaus Emilio Vėlyvio filmas „Redirected/Už Lietuvą!”. Vien per tris premjerinio savaitgalio dienas ši kino juosta į kino teatrus priviliojo 55 570 žiūrovų ir surinko beveik 921 608 litus. Pagal šiuos abu kriterijus filmas „Redirected / Už Lietuvą!” tapo absoliučiu rekordininku Lietuvoje – ir tarp lietuviškų, ir tarp užsienietiškų juostų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2014, 10:59 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:03 PM

E.Vėlyvio režisuotas filmas aplenkė iki šiol pagal premjerinio savaitgalio žiūrovų skaičių lyderiavusį „Simpsonų filmą“ (53 714 žiūrovų) ir pagal surinktas pajamas pirmavusią lietuvišką juostą „Moterys meluoja geriau. Kristina“ (637 104 litai).

Papildomoje išankstinėje filmo peržiūroje „Forum Cinemas“ kino teatruose praėjusį ketvirtadienį juosta pritraukė beveik 9 tūkst. žiūrovų ir surinko 151 870 litų. Sudėjus bendrai, „Redirected / Už Lietuvą!” uždirbo 1,07 mln. Lt aplenkė ankstesnį E.Vėlyvio filmą „Zero 2” ir jau įkopė į daugiausiai pajamų surinkusių lietuviškų filmų penketuką.

Kino kritikas ir apžvalgininkas Edvinas Pukšta šviežiausios lietuviškos juostos uždarbį pavadino spartietiškiausiu lietuvišku milijonu.   „Tadas Blinda. Pradžia“ yra pabėgęs į priekį, bet jam jau darosi neramu. Absoliutus rinkos rekordas pradėjo braškėti, bet tai yra natūralūs pokyčiai, - sakė E.Pukšta. - Tai neįtikėtina šventinė permainų diena. Šiandien aš didžiuojuosi, kad buvau Kino taryboje, kuri uždegė žalią šviesą E.Vėlyvio „Redirected“.

Pasak didžiausio Lietuvoje kino teatrų tinklo „Forum Cinemas“ projektų vadovo Gintaro Plytniko, toks E.Vėlyvio filmo populiarumas – fenomenalus reiškinys Lietuvos kino teatrų istorijoje.

„Aš tai vertinu paprastai – uraganas kino teatruose. Kai ketvirtadienio vidurnaktį pamatėme, kad į šį filmą kas minutę internetu nuperkama po 10 bilietų, savaitgaliui atvėrėme visas rezervines sales papildomiems seansams visoje Lietuvoje. Ir tai pasiteisino – visos salės buvo pilnutėlės. Tokio vaizdo dar nebuvo tekę matyti – „Redirected / Už Lietuvą!” jau įėjo į Lietuvos kino istoriją“, - sako G.Plytnikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.