Naujas „Infobalt“ prezidentas – „Microsoft Lietuva“ vadovas K.Kaikaris

Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų (IRT) asociacijos „Infobalt“ pirmajame valdybos posėdyje naujuoju prezidentu buvo išrinktas „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Kristijonas Kaikaris. Jis pakeitė prieš tai prezidento pareigas ėjusį Vytautą Vitkauską, IT bendrovės „Inta“ vadovą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2014, 9:58 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:10 PM

Ankščiau dirbęs tarptautinių korporacijų IBM ir „Oracle“ atstovybėse Lietuvoje, 2012 metais K.Kaikaris tapo „Microsoft Lietuva“ generaliniu direktoriumi.

„Per 13 patirties metų IRT sektoriuje įgijau patirties ir tikėjimo, kad Lietuvos IRT sektoriaus organizacijos gali ne tik konkuruoti vietos ar užsienio šalių rinkose, tačiau taip pat sėkmingai bendradarbiauti siekdamos bendrų tikslų mokslo ir inovacijų, žmogiškųjų išteklių, informacinės visuomenės plėtroje, eksporto vystyme. Tikiu, kad naujoji „Infobalt“ valdyba bei profesionali administracija ir, svarbiausia, aktyvūs asociacijos nariai dirbdami kartu vienoje komandoje gali įgyvendinti „Infobalt“ misiją vienijant Lietuvos IRT organizacijas, vystant sumanią visuomenę ir atveriant naujas galimybes“, – teigia jis.

Visuomenėje K.Kaikaris taip pat jau daug metų žinomas kaip „Formulė 1“ varžybų komentatorius.

Asociacija „Infobalt“ jau 20 metų nuosekliai kuria geras sąlygas informacinių ir ryšių technologijų sektoriaus augimui ir informacinės visuomenės plėtrai Lietuvoje bei pasaulyje. „Tik turėdami stiprias IRT įmones ir kompetetingus specialistus, kurie kuria pridėtinę vertę, būsime naudingi Lietuvos žmonėms bei viešajam sektoriui. Asociacijos „Infobalt“ nariai visi kartu siekia, kad Lietuva taptų geriausia pasaulyje kokybiškų elektroninių paslaugų kūrėja“, – akcentuoja „Infobalt“ vykdantysis direktorius Edmundas Žvirblis.

2014–2016 metais „Infobalt“ padės moksleiviams ir jaunimui įgyti IRT žinių bei skatins jaunimą kuo daugiau domėtis IRT specialybėmis. Didelis dėmesys taip pat bus skiriamas įvairių elektroninių paslaugų (pvz., elektroninio parašo, elektroninių sąskaitų, elektroninių dokumentų) Lietuvoje vartotojų rato didinimui ir šalies kibernetinio saugumo būklės stiprinimui.

Asociacija „Infobalt“ ir jos nariai sieks sukurti IT paslaugų eksporto strategiją ir dalyvaus tarptautinio bendradarbiavimo programose, parodose ir misijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.