Pirkite taupiai: patarimai einant į maisto parduotuvę

Nesvarbu, kokiu principu vadovaujatės – valgau, kad gyvenčiau, ar gyvenu, kad valgyčiau, užsukti į maisto prekių parduotuvę neišvengiamai tenka. Jokio skirtumo - iš jos išvažiuojate vos pajudinamu prekių kupinu vežimėliu ar nešini kukliu maišeliu, patarimai, kaip sutaupyti, praverčia kiekvienam. Juo labiau, kad pakeisti savo įpročius bus nesudėtinga.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2014, 11:45 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:38 PM

Pirkdami mėsą sutaupysite, jei jos pirksite, kai šiai prekei taikomos nuolaidos. Kiaulieną, vištieną ar kitą mėsą kiškite į šaldiklį. Čia taip pat kuriam laikui galima įdėti duonos, rūkytos mėsos, prieskoninių žolelių.

Ruošdamiesi gaminti patiekalą pagal receptą, juo aklai nesivadovaukite. Vietoj to pagalvokite, ką namuose jau turite. Pavyzdžiui, citrinos sultys yra rūgštis. Tad vietoj to, kad parduotuvėje pirktumėte šį produktą, pasukite galvą – gal ją galima pakeisti kita rūgštimi, tarkime, actu. Neretai galima vieną vietoj kitos panaudoti ir lapines prieskonines žoleles, tokias kaip kalendros, mėtos, bazilikai ar petražolės.

Panašia taisykle vadovaukitės rinkdamiesi maistą vakarienei. Vietoj to, kad susidėliotumėte pirkinių sąrašą, kurio reikės salotoms vakarienei pagaminti, tiesiog užsirašykite – daržovės vakarienei. Pasidairykite nuolaidų, improvizuokite – ir sutaupysite.

Negalvokite, kad iš pažiūros nebrangūs produktai leidžia sutaupyti. Rodos, skardinė pupelių daug nekainuoja. Tačiau už tą pačią kainą nusipirkę sausų pupelių maisto pasigaminsime daugiau.

Vaikščiodami tarp lentynų nepamirškite matematikos. Jei to dar nedarote, paskaičiuokite, kiek kainuoja kilogramas to paties supakuoto produkto, ir kiek atiduotumėte, jei jį pirktumėte palaidą.

Gal neatkreipėte dėmesio, tačiau maisto prekių parduotuvėse žaidžiama ir su mūsų psichologija: kuo didesnius vežimėlius prekėms krauti pasiimame, tuo didesnė tikimybė, kad iš parduotuvės grįšime su didesniais pirkinių krepšiais. Todėl, jei tik yra galimybė, čiupkite ne vežimėlį, o krepšelį pirkiniams.

Pasidairykite po kitus skyrius. Papildomai išleisite, jei šonkauliukų kepsnį keisite jautienos išpjova. Geriau jau rinkitės brangesnes daržoves. Jos patiekalui suteiks gero skonio, o piniginę palengvins tikrai mažiau nei jautienos išpjova.

Nesiaubkite salotų baro. Sauja lazdynų riešutų kainuos litą kitą. Juos apskrudinkite, pasmulkinkite, jais pabarstykite pupelių ar iš nebrangių salotų lapų paruoštas salotas. Tiesa, salotų skyriuje galima rasti puikių ingredientų, pavyzdžiui, alyvuogių užtepėlei gaminti.

Žinokite, kokius produktus perkate dažniausiai ir kiek paprastai jie kainuoja. Tai pravers, kai lankydamiesi parduotuvėje rasite šioms prekėms taikomų nuolaidų.

Taupykite ne tik parduotuvėje. Žinokite, ką turite šaldytuve ir sandėliuke. Tinkamai tvarkantis su maisto produktų likučiais galėsite sumažinti išlaidas. Neretai pasitaiko, kad į šiukšlių dėžę iškeliauja nemenkos sumos.

Parengta pagal businessinsider.com.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.