„Investuok Lietuvoje“ pastangomis šalyje sukurta 1,5 tūkst. naujų darbo vietų

Tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“ 2013-aisais į Lietuvą pritraukė 22 užsienio kompanijų investicijų projektus, kuriuos įgyvendinančios užsienio įmonės sukūrė ar sukurs 1550 naujų darbo vietų.

Tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“ 2013-aisais į Lietuvą pritraukė 22 užsienio kompanijų investicijų projektus<br>T.Bauro nuotr.
Tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“ 2013-aisais į Lietuvą pritraukė 22 užsienio kompanijų investicijų projektus<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 16, 2014, 5:06 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:01 AM

Lyginant su ankstesniais, praėjusiais metais buvo pritraukta 16 proc. daugiau projektų ir sukurta 37 proc. daugiau darbo vietų. Skaičiuojama, kad šis rezultatas – geriausias nuo pat įstaigos įkūrimo.

Skaičiuojama, kad pusė pritrauktų projektų įsikūrė už Vilniaus ribų. Projektų dalis, įgyvendinta už Vilniaus ir Kauno ribų, sudarė 27 proc. Pagal šį rodiklį Lietuva buvo labai panaši į Airiją, kur investicijų pritraukimo agentūros pritraukti projektai už Dublino ir Korko ribų sudarė mažiau nei 30 procentų.

2013-aisiais buvo pritraukta 16 naujų įmonių projektų – Lietuvoje naujai įsteigtos įmonės, atkeltos naujos funkcijos ar gamyba. Šešios užsienio įmonės nusprendė plėsti jau esamą veiklą. 17 paskutiniųjų metų projektų bus įgyvendinti aukštos kvalifikacijos ar technologijų reikalaujančiose srityse.

Per paskutinius 4 metus „Investuok Lietuvoje“ atvežtose užsienio įmonėse dabar dirba 9570 darbuotojų – du kartus daugiau nei planuota.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.