Iš Vilniaus Baku pasiekti nuo šiol bus galima ir per Minską

Atsirado nauja galimybė tranzitu pasiekti Baku iš Vilniaus – nuo šiol į Baku bus galima nuskristi ir per Minską, informuoja inews.az.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-01-16 09:14, atnaujinta 2018-02-17 11:39

Skrydžius nuo praėjusių metų gruodžio vidurio atlieka Baltarusijos aviacijos kompanija „Belavia“. Skrydžiai iš Baku į Vilnių yra ketvirtadieniais ir sekmadieniais, iš Vilniaus į Baku – pirmadieniais ir šeštadieniais.

Pasak šaltinio, naujas maršrutas vilioja tiek dėl kainos, tiek dėl sugaišto laiko. Pavyzdžiui, bilietas iš Baku į Vilnių per Minską kainuos apie 340 manatų, atsižvelgiant į tai, kad Minsko oro uoste reikės laukti vos valandą ar dvi.

Iki šiol patogiausia Baku buvo galima pasiekti tranzitiniu skrydžiu per Maskvą ar Kijevą, tačiau kelionė kainuoja kiek brangiau.

Lietuva pastaruoju metu tampa viena iš Europos Sąjungos lyderių turizmo plėtros sferoje. 2012 metais Lietuvą aplankė 2 mln. užsienio turistų, arba 12 proc. daugiau nei 2011 metais. Pajamos, gautos iš turizmo, siekė apie 1,5 mlrd. dolerių.

Vienas didžiausių keliautojų aljansų „The Ethical Travel“ įtraukė Lietuvą į dešimtuką etiškiausių pasaulinio turizmo krypčių, aukštai įvertindamas ekoturizmo ir aplinkosaugos plėtrą šalyje.

Daugiausia turistų Lietuvą aplanko iš Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos, Vokietijos, Skandinavijos šalių. Pastaruoju metu vis aktyviau bendradarbiaujama ir su Azerbaidžanu. Kaip pastebėjo anksčiau Azerbaidžano ambasadorius Lietuvoje Hasanas Mammadzada, turistinis bendradarbiavimas tarp šalių įgyja pagreitį.

„Lietuvoje yra viskas, ko reikia ramiam poilsiui ir atsipalaidavimui. Sulig kiekvienais metais vis daugiau Azerbaidžano gyventojų renkasi šią kryptį. Kol kas srautas nėra didelis, bet mes viliamės, kad ilgainiui Azerbaidžano turistų srautai į Lietuvą didės“, – sakė jis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.