Lietuvos gamintojai stos prieš „Žaliosios savaitės“ teismą

Sausio 17–26 dienomis Berlyne, Vokietijoje, duris atvers tarptautinė maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė 2014“. Šioje parodoje, kurioje pernai apsilankė 407 tūkst. lankytojų, Lietuva dalyvaus jau dvyliktus metus iš eilės. Kuo lietuviai vokiečius ir kitus parodos svečius stebins šiemet?

2013 m. parodoje, kurios 26 paviljonai užima 115 tūkst. kv.m. plotą, sulaukta gausiausio dalyvių skaičiaus per visą jos gyvavimo istoriją – 1 630 dalyvių atvyko net iš 67 pasaulio valstybių. Viena jų - Lietuva.<br>A.Srėbalienės nuotr.
2013 m. parodoje, kurios 26 paviljonai užima 115 tūkst. kv.m. plotą, sulaukta gausiausio dalyvių skaičiaus per visą jos gyvavimo istoriją – 1 630 dalyvių atvyko net iš 67 pasaulio valstybių. Viena jų - Lietuva.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:27 AM

Lietuva prisistatys kaip valstybė, eksportuojanti šalies žemės ūkio ir maisto produktus, puoselėjanti ekologinį ūkininkavimą, išskirtinių ar naujų žemės ūkio ir maisto produktų gamybą.

Žemės ūkio produktų gamintojai savo gaminius pristatys medinėje stilizuotoje pirkioje.

Ekspozicijoje šaltai rūkytus, vytintus bei sūdytus mėsos gaminius pristatys ekologinis A.Žilienės ūkis ir bendrovė "Skaistės mėsa”. A.Grigonio individuali įmonė lankytojus vaišins alumi, bendrovė "Obuolių namai” – natūraliomis sultimis, kurių gamybai nenaudojamas cukrus.

Savo rankomis sukurtus gaminius demonstruos tautodailininkai: Roma Gudaitienė pristatys šiaudinius sodus, žvaigždes, eglutės žaisliukus, popieriaus karpinių paveikslus, Kęstutis Šeduikis – ąsočius, dubenis, puodelius, puodus, puodynes, Agata Granicka – verbas, Ramutė Kraujalienė – puošybos detales.

Ūkininkas Erikas Augustinavičius lankytojus vaišins įvairių rūšių medumi, jo mišiniais. Lietuvos kaimo turizmo asociacija kvies pasisvečiuoti mūsų gražioje šalyje, stabtelėti prie Lietuvos stendo ir užeiti į ,,Bernelių užeigą” ragins ir gyva lietuviška muzika.

Lietuvos eksportuotojų ekspozicijoje bus pristatyti pieno ir mėsos produktai, kuriuos gamina bendrovės „Pieno žvaigždės“, "Žemaitijos pienas“, "Marijampolės pieno konservai“, „Agrovet“, „Krekenavos agrofirma“, "Biovela“.

Su oficialia žemdirbiškų organizacijų atstovų ir vadovų bei verslo lyderių delegacija parodoje dalyvausiantis ministras Vigilijus Jukna susitiks su užsienio šalių kolegomis – žemės ūkio ministrais, pristatys aktualiausius Lietuvos žemės ūkio sektoriaus klausimus, aptars galimą bendradarbiavimo su užsienio valstybėmis plėtrą, dalyvaus tarptautinėje maisto ir žemės ūkio forumo podiumo diskusijoje, žemės ūkio viršūnių konferencijoje tema „Žemės ūkio stiprinimas apsirūpinimui maistu užtikrinti“.

***

Paroda sulaukia išskirtinio dėmesio

Pirmą kartą surengta 1926 m., paroda "Žalioji savaitė” ("Grüne woche”) šiemet vyks 79–ąjį kartą. Jos šūkis – "Nuostabiai įvairu” (“Wonderfully different”). Atsinaujinantys ištekliai, ekologinė žemdirbystė ir jos produktai, prekyba, kaimo plėtra bei sodininkystė ir toliau išlieka parodos prioritetais. Parodos programoje – daugiau kaip 300 forumų, seminarų, konferencijų, susitikimų.

Šiemet parodos šalis–partnerė yra Estija, kuri nuo 1994 m. buvo nuolatinė "Žaliosios savaitės” dalyvė.

„Žalioji savaitė“ yra viena seniausių bei populiariausių parodų ne tik Vokietijoje, bet ir visame pasaulyje, pritraukianti gausų lankytojų būrį, sulaukianti išskirtinio politikų dėmesio bei atgarsio verslo aplinkoje.

2013 m. parodoje, kurios 26 paviljonai užima 115 tūkst. kv.m. plotą, sulaukta gausiausio dalyvių skaičiaus per visą jos gyvavimo istoriją – 1 630 dalyvių atvyko net iš 67 pasaulio valstybių. Apie 100 tūkst. maisto gaminių, daugiau kaip 360 tūkst. žydinčių augalų, tūkstančiai rūšių gyvūnų, įvairiausių šalių nacionalinių pasirodymų ir teminių renginių – visa tai didžiausiame pasaulyje vartotojams skirtame agrarinio sektoriaus, maisto ir sodininkystės renginyje.

Pernai parodoje apsilankė 407 000 lankytojų, 4 800 žurnalistų iš 70 šalių. Apie parodą vien Vokietijoje buvo parašyta 15 tūkst. straipsnių laikraščiuose ir prekybos žurnaluose, sukurta 390 televizijos reportažų, daugiau kaip 1 500 radijo reportažų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.