Premjeras: „Apie eurą žmonėms reikia aiškinti paprastai“

Vyriausybei ruošiantis kitais metais

A.Butkevičius sako, kad apie eurą žmonėms reikia aiškinti paprasta kalba.<br>123rf nuotr.
A.Butkevičius sako, kad apie eurą žmonėms reikia aiškinti paprasta kalba.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 16, 2014, 10:32 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:34 AM

Pasak Algirdo Butkevičiaus, svarbiausia apie eurą aiškinti paprastai, o ne kalbėti apie fiskalinę drausmę ar monetarinę politiką.

„Svarbiausia, kad reikia išaiškinti paprasta, suprantama kalba. Kai kada aš pastebiu, kai susirenka įvairiose televizijos diskusijose finansininkai, ekonomistai ir pradeda kalbėti, kokia tai bus įtaka fiskaliniu požiūriu, pradeda kalbėti apie monetarinę politiką, tai kai kurie žmonės, kurie nėra specialistai, tikriausiai išgirdę tokius argumentus, pradeda būti nepatenkinti. Tai aš manau, kad paprasta kalba mes esam pasirengę paprastai išaiškinti“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Anot jo, ruošiantis euro viešinimui, bus pasitelkti ne tik viešųjų ryšių specialistai, - šį darbą turės dirbti ir centrinės bei vietos valdžios pareigūnai, bankininkai.

„Bus skelbiami tarptautiniai konkursai, bus pasitelktos viešųjų ryšių kompanijos, kurios užsiima tam tikrais viešinimo reikalais ir bus įpareigotos valstybės institucijos - Finansų ministerijos, Ūkio ministerijos ir Lietuvos banko specialistai taip pat turės po Lietuvą važinėti ir aiškinti, pasitelkiant ir savivaldybėse dirbančius darbuotojus“, - kalbėjo premjeras.

Vyriausybė trečiadienį pritarė euro įvedimo Lietuvoje įstatymo projektui, kurį dar turės priimtis Seimas.

Naujausiais „Eurobarometro“ tyrimo duomenimis, pernai lapkritį 40 proc. Lietuvos gyventojų pasisakė už eurą, 49 proc. - prieš, o 11 proc. neturi nuomonės.

Lietuvai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metų pradžioje. Nuo 2011 metų pradžios prie euro zonos prisijungė Estija, o nuo šių metų - Latvija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.