Anykštėnas į agurkus investavo milijonus

Agurkų rinka nestabili ir priklausoma nuo kainų svyravimo Europoje. Tačiau ūkininkas Audrius Juška ryžosi įrengti 2 ha žieminių šiltnamių ir jau šį pavasarį skins pirmąjį agurkų derlių.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 17, 2014, 9:15 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:38 AM

„Lietuvos rinkos vietiniai šiltnamių augintojai neužpildo. Vietos plėtrai yra“, – „Verslo žinioms“ sakė A.Juška.

Kartais dėl perprodukcijos kaina krinta, tačiau agurkų ir pomidorų negalima laikyti sandėlyje laukiant, kol pabrangs. Anykščių ūkininkas teigia pasiruošęs imtis perdirbimo.

„Turint savo vakuumavimo ar rauginimo cechą paprasčiau prisitaikyti prie rinkos“, – sako jis. Kol kas ūkininkas parduoda tik šviežias daržoves.

2 ha šiltnamių investicija sudarė 7,5 mln. Lt, pusė sumos – ES parama, kita dalis skolintos lėšos. Šiltnamiai dengiami specialia polietilenine plėvele, kuri praleidžia mažiau šilumos už stiklinę dangą ir maždaug perpus pigesnė. Tačiau po kelerių metų plėvelę tenka keisti. Sausio pabaigoje šiltnamiuose bus pasodinti iš Lenkijos atvežti agurkų daigai. Derlius bus skinamas kovą.

Iki šiol turimuose 2 ha šiltnamių ūkininkas augino pavasarį agurkus, rudenį – pomidorus. Iš kiekvieno kvadratinio metro ūkyje per metus priskinama 15-16 kg agurkų ir apie 10 kg pomidorų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.