Buvęs JAV senatorius pagalbos ranką tiesia „Finasta“ bankui

Su JAV senatopriumi jau aptarta, kad jam teks rūpintis tarptautine "Finastos" verslo plėtra, ryšiais Vakarų finansų rinkose, lėšų pritraukimu, atstovauti šią finansų įmonę Europos rekonstrukcijos ir plėtros banke bei kitose institucijose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2014, 2:32 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:16 AM

Sulaukę LB pritarimo estai pateiks ir finansinį pasiūlymą. Sėkmės atveju jie plės banko veiklą ir ypatingą dėmesį skirs smulkiam bei vidutiniam verslui finansuoti.   Išdalino užduotis

Su JAV senatopriumi jau aptarta, kad jam teks rūpintis tarptautine "Finastos" verslo plėtra, ryšiais Vakarų finansų rinkose, lėšų pritraukimu, atstovauti šią finansų įmonę Europos rekonstrukcijos ir plėtros banke bei kitose institucijose.

„Senatoriaus Roberto R. Torricellio patirtis ypač praverstų reorganizuojant „Finasta“ baką. Jis turi teisininko  ir darbo pasaulinėse finansų institucijose patirties. Tai padėtų „Finastai“ pasiekti ilgalaikių verslo tikslų. Robertui R. Torricelliui priimtinas mūsų verslo planas. Jis tiki tuo, kad Baltijos šalių finansų sektorius ateityje plėsis“, – sakė vienas „Borges Equity Partners“ įkūrėjų Viljaras Jaamas. 

„Bankas „Finasta“ turi galimybių atsitiesti. Džiaugiuosi, kad esu pakviestas prisidėti prie jo plėtros ir augimo. Darbas Baltijos šalyse finansų specialistams suteikia galimybių pasidalinti patirtimi. Juoba kad Baltijos šalių rinka turi galios augti. „Borges Equity Partners“ yra parengę aiškų ir konkretų „Finastos“ verslo planą. Matome daug perspektyvų naujoms verslo finansavimo paslaugoms, tad esu pasirengęs dirbti „Finastoje“ ir prisidėti jas pristatant Lietuvoje“, – sakė R. G.Torricellsis.

Finansininko patirtis

R. G.Torricellis turi sukaupęs ilgametę darbo patirtį JAV valstybinėse bei finansų institucijose. 1997-2003 m. jis buvo JAV Senato narys Naujajame Džersyje, kur darbavosi užsienio ryšių ir finansų komitetuose. Senato finansų komitetas yra atsakingas už mokesčius, prekybą ir bendrą tarptautinę ekonominę politiką. Tad R.G.Torricellio idėjos buvo svarbios kuriant šalies finansų sektoriaus ir tarptautinės prekybos įstatymus.

Prieš rinkimus į Senatą, R. G.Torricellis dirbo JAV Atstovų rūmuose. Čia 1983-1997 m. jis buvo užsienio reikalų ir žvalgybos komitetų narys.

Dirbdamas Atstovų rūmų ir Senato užsienio reikalų komitetuose, jis prisidėjo užtikrinant Lietuvos narystę NATO.

R. G.Torricellis taip pat buvo kelių institucijų – dviejų JAV bendrovių, kurių kiekvienos rinkos vertė siekia daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių, vieno iš JAV bankų bei kitų korporacijų – valdybos narys. 

Buvęs senatorius turi FINRA vertybinių popierių prekybos licencijas. Per savo veiklos versle metus į privataus kapitalo fondus jis pritraukė daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių.

Rutgerso universitete R. G. Torricelli įgijo teisės diplomą, o Harvardo universiteto J. F. Kenedžio vyriausybės mokykloje – viešojo administravimo magistro diplomą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.