Pienininkams - dar viena gera žinia: į Rusiją trauks ir „Rokiškio sūris“ (papildyta)

Palankaus sprendimo dar laukia ir "Žemaitijos pienas".

"Rokiškio sūris" vėl gali eksportuoti gaminius į Rusiją.<br>V.Balkūno nuotr.
"Rokiškio sūris" vėl gali eksportuoti gaminius į Rusiją.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 20, 2014, 10:49 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:22 AM

Anot jo, bendrovė tikisi, kad nepaisant daugiau nei tris mėnesius trukusio draudimo, pavyks sėkmingai sugrįžti į Rusijos rinką. 

„Svarbiausia, kad per tą laiką vartotojas nebūtų užmiršęs mūsų produkcijos, nes vis tik trys mėnesiai yra netrumpas laikotarpis. Su partneriais nuolat kontaktavome, ir nė vienas iš jų neatsisakė mūsų produkcijos, tad tikimės sėkmingo sugrįžimo į Rusijos rinką“, - kalbėjo D.Trumpa.  "Rospotrebnadzor“ gruodžio 31 dieną atšaukė ribojimus kitai Lietuvos pieno perdirbimo įmonei - „Pieno žvaigždėms“, kuri eksportuoti į Rusiją pradėjo sausio 8 dieną.

Vienos didžiausių šalies pieno perdirbimo bendrovių Vilkyškių  pieninė vadovas Gintaras Bertašius teigia, kad bendrovė Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybai yra pateikusi visą būtiną informaciją, kad gautų jos leidimą atnaujinti eksportą į Rusiją.  

Po to, kai tokius leidimus jau gavo „Rokiškio sūris“ ir „Pieno žvaigždės“, G.Bertašius tikisi, kad tokio pat sprendimo ir Vilkyškių pieninė sulauks artimiausiu metu. 

„Tikėjimas yra toks, kad artimiausiu metu, ir daugiau nėra čia ką ir komentuoti, nes viskas yra pakankamai uždara“, - BNS sakė G.Bertašius. Anot jo, panaikinus draudimą, bendrovė produkciją į Rusiją eksportuoti pradėtų per savaitę. 

Vilkyškių pieninės vadovo teigimu, įmonė Rusijos tarnybai yra pateikusi visą reikalingą informaciją. 

Vilkyškių  pieninė į Rusiją eksportavo „Vilvi“ prekės ženklo sūrius, jogurtus, varškę. „Rospotrebnadzor“, sieną pieno perdirbėjams uždariusi pernai spalio 7 dieną, skelbė, kad lietuviškos pieno produkcijos importas į Rusiją sustabdytas dėl nepakankamo produktų saugumo, bet Europos Sąjungos (ES) Tarybai tuomet pirmininkavusios Lietuvos ir ES pareigūnai tai vadino politiškai motyvuotu žingsniu.

Palankaus sprendimo dar laukia ir "Žemaitijos pienas".

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.