Nebuvo nei sniego, nei šalčio, o sąskaitos – įspūdingos

Lietuvą užplūdę šalčiai Šiaulius pasiekė gerokai anksčiau. Taip verčia manyti sąskaitos, pateiktos savivaldybei už miesto gatvių ir kitų teritorijų valymą. Išskirtinio savivaldybės palankumo sulaukianti įmonė „Specializuotas transportas“ paprašė sumokėti beveik 267 tūkstančius litų už 2013 metų gruodį atliktus darbus.

Šiauliuose įprasta, kad sąskaitos už miesto valymą būna didesnės nei likusioje Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šiauliuose įprasta, kad sąskaitos už miesto valymą būna didesnės nei likusioje Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras ŠIUPARYS

Jan 22, 2014, 3:44 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:42 AM

Vien už gatvių ir šaligatvių mechanizuotą barstymą paprašyta sumokėti beveik 150 tūkstančių, o už rankinį šaligatvių ir takų valymą – dar beveik 81 tūkstantį litų. Visos paslaugos įvertintos beveik 267 tūkstančiais litų.

Gruodis – rekordiškai šiltas

Suma nėra stulbinanti, bet praėjusių metų pabaiga buvo rekordiškai šilta. Meteorologų duomenimis, vidutinė mėnesio temperatūra siekė 2,1 laipsnio šilumos, o daugiametė yra kur kas žemesnė – 2,6 laipsnio šalčio.

„Neigiama temperatūra laikėsi vos šešias paras, o kritulių būta ir gerokai mažiau nei norma, – sakė Šiaulių meteorologijos stoties viršininkė Aurelija Malciūtė. – Per visą gruodį snyguriavo 7 dienas, o didžiausias sniego sluoksnis buvo 12 centimetrų, bet jis greitai ištirpo“.

Meteorologė pažymėjo, kad nedidelis įšalas buvo fiksuotas, bet jis laikėsi vos 3 dienas.

Panevėžyje šiuos darbus atlieka savivaldybei pavaldi įmonė „Panevėžio specialus autotransportas“. „Už gatvių ir šaligatvių barstymą pateikta 104 tūkstančius litų sąskaita“, – sakė savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Vilija Gylienė.

Gal Panevėžyje mažiau snigo ar temperatūra buvo žemesnė? Meteorologų duomenimis, neigiama temperatūra irgi buvo fiksuota 6 paras, o snyguriavo 7 dienas.

„Mėnesio vidutinė temperatūra siekė 1,7 laipsnio šilumos, o daugiametė norma yra 2,9 laipsnio šalčio, – sakė Panevėžio hidrometeorologijos centro stebėtoja Loreta Adomavičiūtė. – Galima sakyti, kad gruodis buvo rekordiškai šiltas, nes 2012 m. vidutinė temperatūra gruodį siekė 4,7 laipsnio šalčio“.

Siejo partiniai ryšiai

Sąskaitos už tuos pačius pačius darbus Šiauliuose ir Panevėžyje ženkliai skiriasi trečius metus iš eilės – šiauliečiai visada moka daugiau.

Šiaulių miesto savivaldybės Ūkio skyriui vedėjas Arūnas Adomaitis anksčiau dirbo įmonės „Specializuotas transportas“ direktoriumi.

Dabartinis šios privačios bendrovės vadovas Rolandas Stanys – neseniai iš posto pasitraukusio ilgamečio savivaldybės administracijos direktoriaus konservatoriaus Vlado Damulevičiaus bendrapartietis.

Pernai Šiaulių miesto savivaldybė „Specializuoto transporto“ įmonei sumokėjo 64 tūkstančius 168 litus, o visoms kitoms bendrovėms – 258 litus delspinigių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.