SEB banko grynuosius pinigus priimančiais bankomatais naudotasi beveik milijoną kartų

SEB banko duomenimis, pernai gyventojai ir įmonių atstovai, naudodamiesi grynuosius pinigus priimančiais bankomatais, atliko beveik 1 mln. pinigų įmokėjimo operacijų. Tai yra maždaug po 2 700 tokių operacijų kasdien. Palyginti su 2012-aisias, šių bankomatų naudojimas išaugo penktadaliu. Iš viso pernai naudojant grynuosius pinigus priimančius SEB banko bankomatus buvo įmokėta 2,1 mlrd. litų.

SEB bankas ir toliau ketina plėsti grynuosius pinigus priimančių bankomatų tinklą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
SEB bankas ir toliau ketina plėsti grynuosius pinigus priimančių bankomatų tinklą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2014, 10:32 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:57 AM

„Vis daugiau žmonių įsidrąsina ir įpranta naudotis savitarnos paslaugomis. Pastebime labai teigiamas tendencijas tuose miestuose ir miesteliuose, kur tokių bankomatų iki šiol neturėjome. Vis aktyviau šia savitarnos paslauga naudojasi ir didmiesčių gyventojai, kur tokie bankomatai veikia jau keletą metų ar ilgiau“, − sako Virginus Doveika, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius.

Banko duomenimis, didelę dalį pinigų įmokėjimo į bankomatus operacijų atlieka vilniečiai ir kauniečiai, kur yra daugiausia gyventojų ir įmonių − daugiau kaip 60 procentų. Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio miestuose per metus atliekama apie penktadalį tokių operacijų.

Įdomu tai, kad grynuosius pinigus priimančių bankomatų vienodą skaičių turi ir Šiauliai, ir Panevėžys, tačiau pastarojo miesto, nors ir mažesnio, gyventojai pirmauja ir pagal grynųjų pinigų įmokėjimo operacijų skaičių, ir pagal įmokėtų grynųjų pinigų sumą. Panevėžys pagal vienam grynuosius pinigus priimančiam bankomatui tenkančią pinigų sumą ir operacijų skaičių taip pat lenkia ne tik Šiaulius, bet ir kitus didžiuosius miestus − Vilnių, Kauną ir Klaipėdą. Pasak V. Doveikos, tai galima paaiškinti Panevėžyje veikiančių automobilių ir sendaikčių turgumis, kuriuose cirkuliuoja nemaži iš kitų miestų atsivežtų grynųjų pinigų srautai.

Džiugina ir mažesnių miestų gyventojų ir įmonių aktyvumas, kuriuose grynuosius pinigus priimančių SEB banko bankomatų iki šiol nebuvo. Banko duomenimis, per tris paskutinius praėjusių metų mėnesius, kai buvo įrengti septyni nauji grynuosius pinigus priimantys bankomatai mažesniuose Lietuvos miestuose, į juos įmokėta beveik 11 milijonų litų.

Gyventojai, naudodamiesi pinigus priimančiais bankomatais, lėšas įmoka tris kartus dažniau negu įmonės. Lyginant gyventojų ir įmonių atstovų vidutiniškai įmokamas sumas, pastarieji įmokama šešis kartus daugiau lėšų − vidutiniškai 5 700 litų, kai gyventojų įmoka vidutiniškai yra apie 900 litų.

Atsižvelgdamas į paslaugos populiarėjimą, SEB bankas ir toliau ketina plėsti grynuosius pinigus priimančių bankomatų tinklą. 2013 metais šių bankomatų tinklas Lietuvoje buvo išplėstas nuo 44 iki 55. Po tokį bankomatą jau yra visuose SEB banko klientų aptarnavimo padaliniuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.